MALATYA (AA) - Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kameralı denetim sistemine başladı.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu kameralı denetim sistemi kapsamında zabıta ekipleri denetimleri, yaka ve araç üzerine yerleştirilen kameralar aracılığıyla sesli ve görüntülü kayıt altına alacak.

Denetimlerinde şeffaflık ve güven duygusunu artırmayı hedefleyen Yeşilyurt Belediyesi, ilk etapta 7 yaka ve 5 araç kamerasıyla ilçe genelinde şeffaf denetim dönemini başlattı.

Kameralar gece görüş ve uzaktan kumanda özelliğine sahip olmakla birlikte, sistem 12 megapiksel HD özelliğiyle 8 saat kesintisiz görüntüyü kayıt altına alabiliyor.

Zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla uygulamaya alınan kamera kayıt sistemiyle şeffaf ve etkili bir çalışma öngörülüyor.

Yeşilyurt Belediye Zabıta Müdürü İbrahim Bingül, kameraların seyyar satıcılara yönelik operasyonlar, esnaflar ve pazar yerlerinin denetimleri dahil her türlü görevde kullanılacağını belirtti.

Vatandaşlara kaliteli ve nitelikli hizmetlerde bulunmayı amaçladıklarına işaret eden Bingül, "İlçemizin tüm bölgelerinde çok yoğun ve etkin denetimler yapıyoruz. Bu denetimler sırasında yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntılara kamera sistemiyle çözüm getirmeyi hedefledik. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın talimatıyla kameralı sistemi envanterimize dahil ettik." ifadelerini kullandı.

Kameralı sistemin sözlü ve fiziksel saldırılara karşı da caydırıcı bir unsur olacağına vurgulayan Bingül, hizmete giren sistemle haksız itiraz, şikayet ve iddiaların önüne geçilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Şifreli sisteme aktarılan ve personel tarafından silinemeyen görüntülerle, ekiplerini de denetleyeceklerine dikkat çeken Bingül, "Bu sadece vatandaşa yönelik bir çalışma değil, personelimizin denetimini de bu şekilde yapacağız. Aynı zamanda kanıt olan kayıtlarla haksız itirazların önüne geçmeyi amaçlıyoruz." dedi.