Gezi olayları sırasında eylemcilere tepki göstererek gündeme gelen ve o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinglerde övgüyle bahsettiği "Zahide Nine" vefatının ardından son yolcuğuna uğurlandı.
Gezi olaylarında eylemcilere tepki göstererek bir anda tüm Türkiye tarafından tanınan 75 yaşındaki Zahide Nine tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Üç çocuk annesi Zahide Özay, Küçükçekmece’deki Hacı Ömer Çetinsaya Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı ile son yolcuğuna uğurlandı. Zahide Nine’yi son yolcuğunda ailesi, akrabaları ve siyasi isimler yalnız bırakmadı. Namaza Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti’li bazı milletvekilleri katıldı.
“Onsuz olmak benim için zor olacak”
Namazın ardından cenaze arabasına konulan tabuta Zahide Nine’nin kızı tarafından Türk bayrağı örtüldü. Zahide ninenin ölümü ile yıkılan kızı Tüzin Atlı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gezi olaylarıyla adını duyuran annesinin millet tarafından takdir edildiğini söyledi. “Çocukluğumu kaybettim.” diyerek sözlerine devam eden Atlı, “Büyük Türk Milletinin başı sağ olsun. Gezi olayları darbe girişiminde Vandalların karşısında eğilmeyerek, dik durarak onların tahkirlerine boyun eğmeyerek başka Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere gerçek vatan ve millet sevdalılarının sevgi, saygı ve takdirini kazanmıştı. Kendisinden çok güzel şeyler öğrendim. Onsuz olmak benim için çok zor olacak” dedi.
“Duruşu Türkiye’de esas olacak”
Cenazeye katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de Anadolu’da Zahide Nine gibi çok sayıda vatandaşın bulunduğunu söyledi. Karadeniz, “Biz onun duruşunun Türkiye’de esas olacağını umuyoruz” dedi.
Kanarya Mezarlığı’na defnedilen Zahide Nine, kronik böbrek yetmezliği hastasıydı ve Şişli Etfal Hastanesi’nde tedavi görüyordu. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, mitinglerinde Zahide Nine’den övgü ile bahsetmiş ve "eli öpülür" ifadelerini kullanmıştı.