Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından 20 yıllığına Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan Vakıf Zeytinliği'nde 'Zeytinpark' adıyla uygulanacak proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın SİT alanlarıyla ilgili yürüttüğü çalışmanın tamamlanmasını bekliyor.

Antalya Valisi Muammer Türker, Vakıf Zeytinliği'nde incelemelerde bulundu. ATB ve Zeytinpark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Vakıf Zeytinliği'ni kente kazandırmak için 25 kurum ve kuruluşun katılımıyla Zeytinpark A.Ş'yi kurduklarını belirterek, korumaya alınan 2 bin 630 dekarlık alanda proje çalışmasının yürütüldüğünü bildirdi. Zeytinpark ana projesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın SİT alanlarıyla ilgili çalışmasının tamamlanmasını beklediğini bildiren Çandır, alanın kente kazandırılmasıyla ilgili kısa vadede hayata geçirmeyi planladıkları projeye hakkında bilgi verdi. Çandır, Vali Türker'e doğa yürüyüşlerine açılacak Zeytinpark'ta yapılacak aktiviteleri anlatırken, öncelikle çocukları doğayla, yeşille, zeytinle, toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. “Antalya'ya nefes olmaya çalışıyoruz.” diyen Çandır, Vali Türker'e destekleri nedeniyle teşekkür etti.

ATSO Başkanı ve Zeytinpark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Edip Kemal Bahadır, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez ve Muratpaşa ilçe milli eğitim müdürlerinin de bulunduğu ziyarette, projeyi not alarak dinleyen Vali Türker, Ali Çandır ve Zeytinpark yönetimine alanı Antalya'ya kazandırmaları nedeniyle teşekkür etti.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Vali Muammer Türker, Vakıf Zeytinliği'nin Antalya'nın en merkezi yerlerinden biri olmasına karşın alandan yeterince yararlanılamadığını dile getirerek, ATB'nin öncülüğünde bölgeyi kente kazandırma arzusunda olunduğunu kaydetti. 2 bin 630 dekarlık alanın sadece zeytin yetiştirilen bir yer değil, aynı zamanda Antalya'nın sosyal, kültürel, sportif hayatına katkı sunacak bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Türker, “Hazırlanan projelerle burada bir yaşam alanı oluşturmak hedefleniyor. Hedef kitle öncelikle çocuklar ve gençler.” dedi. Çocuk ve gençlere yönelik kültürel, sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitim çalışmalarının da yürütüleceği Zeytinpark Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesini dileyen Türker, başta Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumların projeye her türlü katkıyı vereceğini söyledi. Türker, “Zeytinpark'ın yaşam alanı haline dönüştürme arzusu öne çıkıyor. Zeytinpark'ın hem Antalyalılar için hem çocuklarımız için hem de misafirlerimiz için cazibe merkezi olacağını söyleyebiliriz.” diye konuştu.