KAYSERİ (AA) - Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Ellialtıoğlu, gıdadan kozmetiğe kadar çok geniş bir kullanım ağı olan ozonun, insan sağlında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Ellialtıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda teknolojiyle birlikte ozonun kullanım şekillerinin de geliştiğini ve hazırlanan ozonlu ürünler sayesinde artık insanların ozon tedavisine rahatlıkla evlerinde devam edebildiğini vurguladı.

Yaşamak için ihtiyaç duyulan oksijenin, enerji dolu formunun, ozonlu ürünlerde gizli olduğunu ifade eden Ellialtıoğlu, şunları kaydetti:

"Gençlik iksiri olarak da bilinen ozon, derideki kan dolaşımını artırarak cilt yenilenmesini, sıkı ve pürüzsüz görünüm oluşmasını sağlar. Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt, bebeksi bir görünüm kazandırır. Özellikle son yıllarda geliştirilen ozon jelleri de insanların genç görünmesini sağlıyor. Doğada uzun süre kalamayan ozon, ozon jeli teknolojisi sayesinde zeytinyağıyla reaksiyona girerek depolanması sağlanabiliyor. Sonuç olarak da pek çok cilt problemine karşı yıllardır hastane ve güzellik merkezinde kullanılan medikal ozona ulaşmak çok daha kolay hale geliyor."

Ozonun kararsız yapısıyla kısa süre sonra tekrar oksijene dönüştüğü için doğal olduğunu ve yan etkisinin bulunmadığını belirten Ellialtıoğlu, şunları anlattı:

"En etkili anti-oksidan olan ozon, kuvvetli bir mikrop ve bakteri öldürücüdür. Çevre dostudur, atık bırakmaz, doğaldır. Ozon tedavisini pek çok hastalığın ve deri probleminin çözümünde zaten yıllardır kullanılıyor. Ozonu şişelemenin mümkün olduğu öğrenildiğinden bu yana pek çok farklı ürün piyasaya sunuldu. Bu ürünlerin etkinliğini belirleyen unsur ise belli asit seviyesindeki saf sızma zeytinyağı olanları ve içeriğindeki medikal ozonun miktarı. Özellikle ozonla yapılan tedavilerin ve fizyoterapilerin ev bakımı büyük önem taşır. Bu yüzden de ozonun büyük makineler haricinde zeytinyağına hapsedilip şişelenmesi çok güzel bir gelişme. Evde çok basit uygulamalarla ozonlu tedavilere rahatlıkla devam edilebilir"