Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasağın sürdüğü mahalledeki evlerinde bıraktığı bisiklete kavuşma hayaliyle her gün babaannesiyle birlikte beton bloklarının önüne gelerek, yasağın kaldırılmasını bekleyen zihinsel engelli Muhammed Tekcanlı, hayaline kavuştu. Hayırsever işadamı Süleyman Ergin, İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberi üzerine Tekcanlı’ya bisiklet aldı.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi’nde bulunan evlerinde bıraktığı bisikletine kavuşma hayaliyle hergün babaannesi ile birlikte beton blokların önüne gelen 8 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Tekcanlı, yasağın ve blokların kaldırılması bekliyordu. Tekcanlı’nın bisiklet özlemi, İHA’da yer alan haberinin ardından giderildi. Haberi okuyan ve İstanbul’da yaşayan Diyarbakırlı hayırsever işadamı Süleyman Ergin, Yılmaz Acu adlı hayırsever üzerinden aile ile irtibata geçerek, Tekcanlı’ya bisiklet aldı. Bisiklete binen Tekcanlı’nın mutluluğu gözlerinden okundu.
“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Babaanne Kevser Tekcanlı, çok mutlu olduklarını belirterek, “Allah herkesten razı olsun. Çok mutluyum ne diyeceğimi bilmiyorum. Yardımsever işadamı yardımda bulundu. Hepinize, herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“ÇOCUK SEVİNDİ MUTLULUK YAŞANDI”
Yılmaz Acu ise, haberin ses getirdiğini ve işadamı Süleyman Ergin’in çocuğu sevindirdiğini belirterek, “Bisiklet aldık. Daha sonra aileye yardımda da bulunacaklar. Çocuk sevindi. Mutluluk yaşadı. Evleri Sur’da yıkıldı perişan olmuşlar” diye konuştu.