HATAY (AA) - Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçedeki tarımsal ilaç bayi yetkilileri, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hakkında bilgilendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Müdürü İhsan İnal, toplantıda yaptığı konuşmada, bitki koruma ürünlerinin satışının ilgili bayilik tarafından yapılması gerektiğini kaydetti.

İlçede, narenciye başta olmak üzere, sebze üretiminde kullanılan ilaçların kalıntıları ve üretici kayıt defterleri gibi konuların, yılda iki sefer yapılan bu toplantıda istişare edildiğini belirten İnal, bitki koruma ürünlerini satmaya onaylı iş yerlerinin, ilgili mevzuata uymadıklarının tespiti halinde ikaz edildiğini daha sonra gerekli düzenlemeleri yapmaları için belli bir süre verildiğini söyledi.

İnal, piyasada yasaklı aktif maddeli bitki koruma ürünleri ve içeriğinin ne olduğu belli olmayan sahte gübrelerin satışının yapılabildiğine dikkati çekerek, bu konuda çiftçilerin dikkatli olmasını istedi.

İnal, reçetesiz olarak ürün satanlarla ilgili cezalar konusunda da bilgi verdi.

Toplantı sonunda İnal, bayi temsilcilerinin sorularını cevapladı.