Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 93. duruşmasını takip eden emekli Tümgeneral Naci Beştepe, "Burada gerek emekli Orgeneral Hurşit Tolon gerekse diğer Silahlı Kuvvetler mensuplarının bir gün dahi ceza almaları söz konusu olamaz" dedi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen Beştepe, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, daha önce Ergenekon, Balyoz, Oda Tv ve Poyrazköy gibi davaları takip ettiğini belirterek, Zirve Yayınevi davasının da bunların kopyası, devamı gibi olduğunu söyledi.

Bu tip davaların amacının belli olduğunu belirten Beştepe, bu davaların, Türk subayını ve Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırdığını savundu.

Olayın asıl faillerinin Malatya'da serbestçe dolaştığını öne süren Beştepe, "Hatta denetimli serbestliğe rağmen dolaşılıyor, mahkemeye yapılan müracaatlar kabul edilmiyor" diye konuştu.

Beştepe, "Burada gerek emekli Orgeneral Hurşit Tolon gerekse diğer Silahlı Kuvvetler mensuplarının bir gün dahi ceza almaları söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.

Yargılandığı "Balyoz planı" davası kapsamında Ankara Mamak Askeri Cezaevi'nden kısa süre önce tahliye edilen Kurmay Albay Mustafa Önsel ise "Bir kısmı gerçek, askeri kısmı zırva olan bir davayla karşı karşıyayız. Bütün proje davalar, Türk Silahlı Kuvvetlerini dönüştürme, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden Türkiye Cumhuriyetini dönüştürme davaları. Bütün bu davaların projesi, Pensilvanya'da kurguludur" dedi.

Önsel, çok kısa sürede davaların tamamının biteceğine inandığını dile getirerek, "Buradaki arkadaşlarımız ve diğer davalarda içeride olan asker arkadaşlarımız çıkıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz, onları burada bırakmayacağız. Bu duvarları, demirleri kıra kıra onları çıkaracağız" diye konuştu.