Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na Zonguldak’taki redevanslı saha işletmelerinin çalıştırdıkları işçi başına bin 400 ila bin 700 TL arasında devlet desteği verilmesine dair bakan olur yazısını gönderdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Taşkömürü Kurumu’na, Zonguldak’taki redevanslı saha işletmelerinin çalıştırdıkları işçi başına bin 400 ila bin 700 TL arasında devlet desteği verilmesine dair bakan olur yazısını gönderdi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir yaptığı açıklamada, "Redevanslı sahalara devlet desteği sağlanması konusundaki desteklerinden dolayı, başta Enerji Bakanımız olmak üzere, milletvekillerimize, bakan yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcıları ile kurum yöneticilerine, odamız üyesi olan redevanslı saha işletmeleri ve çalışanları adına teşekkür ediyoruz" dedi.
Soma kazasından günümüze kadar olan süreci değerlendiren Demir, "Torba yasa ile gelen işçilik ve ek maliyetlerin yarısını devletimiz karşılamış oldu. Redevanslı saha işletmelerinin TTK’ya olan redevans borçlarının destek ödemelerinden mahsup edilmesi hususundaki çalışmalarımız sürmektedir. Sevkiyatlar açılmadıkça destekten yararlanmak mümkün olmayacaktır. Kurum yöneticileri bu konuda destekte bulunur ise sektörde çalışan işçi sayısı kısa sürede 5 bine ulaşır" diye konuştu.