Zonguldak’ta İl Müftülüğü tarafından "Demokrasi ve Milil İradeye Saygı" programı düzenlendi.
Madenci Anıtı önünde düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerindeki Türk Bayrakları ile darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa yoğun ilgi gösterdi. Şehitler için Kur’an-ı Kerim’den sureler okundu. Sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.
İl Müftüsü Mürsel Öztürk vatandaşların dini sorularıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmette olduğunu ifade ederek "Artık bu konuda dikkatli olalım. Bizim televizyonlarımız var, kocaman bir teşkilatımız var. İnşallah dini problemlerimiz olduğu zaman; şartlatanlara değil, şovmenlere değil, devletin kurumu olan ve sizin adınıza bu görevi yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’na gelmenizi istirham ediyorum" diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ise "Siz demokrasi nöbetinize devam ettiniz. Biz de Ankara’daki çalışmalara devam ettik. Öncelikle OHAL kararını çıkarttık. Bu kanunla hükümete bir takım yetkiler verdik. Onların çıkaracakları kararnameler ile gerekli düzenlemeleri yapacaklar. Bu gün ilk kararname çıktı. Bu hainlerin; Türkiye’deki tüm varlıklarına el konuldu. Bugün çıkmış olan kararnamede tüm okullarına, dersanelerine, bankalarına hepsine el konuldu. Biz de meclis çalışmaları esnasında mecliste olacağız. Onun haricinde demokrasi nöbetlerinde sizlerin yanında olacağız" ifadelerine yer verdi.
Program, Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunması ile devam etti.