Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Türk Anneleri Derneği şubesi tarafından 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde hanımın şahsında tüm dünya annelerinin yılın annesi seçildiği belirtildi.

Dernek binasında açıklama yapan dernek üyesi İlhan Poyrazoğlu, "78 milyon evladımızı biz analar dünyaya getirdik. Bizleri idare eden evlatlarımıza, devletimize, ordumuza, güvenlik güçlerimize özellikle gençlerimize inanıyor yüreğimizle güveniyoruz. 'Ne mutlu bu güzel vatanın anneleri olmak' diyerek tüm dünya annelerinin anneler gününü kutluyoruz." dedi.

Poyrazoğlu açıklamasında şunları ifade etti: "Yılın annesi Zübeyde Hanım'ı anlatmak. Derneğimizin 2015 yılında yılın annesi olarak en büyük anne Zübeyde hanımın şahsında tüm anneleri yılın anneleri olarak ilan ediyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. En büyük anne Zübeyde hanımı anlatmak hakikaten çok zor. Zira bu zorluğun kahramanı dünyanın kıskandığı büyük önderimiz Atatürk'tür. Zübeyde Ana doğurduğu evladını adım adım izleyerek Kurtuluş Savaşı'nda oğluna destek olmak için yanında yer almıştır. Kısacık ömründe Türkiye Cumhuriyet'ini Türk milletine bağımsız, çağdaş ve laik bir Türkiye olarak armağan etmiştir. İşte bu yüce insan Zübeyde Ana'nın dünyaya getirdiği iki evladından birisi Atatürk'ten başkası değildir. Onun bıraktığı Cumhuriyet, nice yüzyıllarda aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam edilecektir. Başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına ve nicelerine Türk milleti her vesile ile yüreği ile minnetlerini sesli olarak ifade etmekten onur duymaktadır. Dünyanın hiç bir milletinde böylesine yüce bir devlet adamı yoktur. Zaman zaman Türkiyemizi kıskananlar, bizleri birbirimizden koparmak, çatışmalara sürüklemek sevdasına kapılmaktadırlar. Ama asla bunda muvaffak olamayacaklar. 78 milyon evladımızı biz analar dünyaya getirdik. Bizleri idare eden evlatlarımıza, devletimize, ordumuza, güvenlik güçlerimize özellikle gençlerimize inanıyor, yüreğimizle güveniyoruz. 'Ne mutlu bu güzel vatanın anneleri olmak' diyerek tüm dünya annelerinin anneler gününü kutluyoruz."