2006 yılında kurulan Giresun Üniversitesi 3 Enstitü, 13 fakülte, Devlet Konservatuvarı, 5 yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokul ve 30 bini aşkın öğrencisiyle 11. kuruluş yıldönümüne hazırlanıyor.

17 Mart’ta gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle 11. yaşını kutlayacak olan Giresun Üniversitesi’nde kuruluş yıldönümüne ilişkin etkinlik hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Her şeyden önce büyük zorluklarla ve eğitim neferlerinin fedakarlıklarıyla inşa edilen üniversitemiz, bugün artık kabuğunu kırmış, geleceğe çok daha etkin ve dinamik biçimde hazırlanmaktadır. 11. yıl gururunu yaşayacağımız bu yıl, bilimden sanata, pek çok alanda gerçekleştireceğimiz onlarca etkinlikle bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

17 Mart’taki etkinlikte Giresun Üniversitesi’nin 11 yıllık serüveninin anlatıldığı “Kuruluşundan Günümüze Giresun Üniversitesi” sunumu katılımcılarla buluşacak. Bunun yanı sıra Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un konuşmacı olarak katılacağı “2023’e Doğru Yeni Türkiye Vizyonu” konulu konferans verilecek. Ayrıca kokteyl ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Ayrıca Giresun Üniversitesi’ne yeni atanmış Öğretim Üyeleri için cübbe giyme töreni gerçekleştirilecek. Devlet Üniversiteleri arasında ilk defa kurulan Fahri Mütevelli Heyeti de Giresun Üniversitesi’nin 11. yıl kutlamalarında yerini alacak.