15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimin ardından, Giresun İl Genel Meclisi’nde grubu bulunan AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinden ortak bildiri yayınlandı.
Gruplar adına bildiriyi İl Genel Meclisi Başkanı Mürşid Gürel okudu. Ortak hazırlanan bildiride Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapılarak şu ifadelere ver verildi:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik yapısını, anayasal ve parlamenter düzeni, milli iradeyi etkisizleştirmeyi, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, iç barışımızı hedef alan, darbe girişimini, Giresun İl Genel Meclisi olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kast etmek, hükumeti devirmek ve Milli iradenin temsilcisi olan yüce Meclisimizi kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen söz konusu darbe girişiminin yıllardır devlet kurumlarına yerleşen ve devlet içinde ayrı bir devlet kurmayı hedefleyen bir şebeke tarafından gerçekleştirildiği açıkça ortaya çıkmış vaziyettedir. Giresun İl Genel Meclisi olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne bağlı kalma, milletin iradesine sahip çıkma, demokratik devlet düzenini muhafaza etme noktasında tek vücut ve tek ses halindeki duruşumuzun kararlılıkla süreceğini ifade etmek isteriz. 15 Temmuz gecesi başlayıp, 16 Temmuz günü aziz milletimizin, Cumhurbaşkanımızın, Meclisimizin, hükumetimizin, kahraman polisimizin ve ordumuzun emir komuta zincirine bağlı şerefli mensuplarının gayretleriyle ortadan kaldırılan bu mel’un girişimin önlenmesi için çaba sarf eden tüm kesimlere minnet borçlu olduğumuzu kamuoyumuza saygıyla duyururuz.”
Okunan bildirinin ardından Giresun Valisi Hasan Karahan’a teşekkür ve "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunan meclis üyelerine Vali Karahan’da teşekkür etti. Vali Karahan konuşmasında, zorla güzellik olmayacağını belirterek, “Hükumetler gelir belli sürelerde hükmet eder sonra beğenmezsek değiştiririz bu kadar yani, zorla güzellik olmaz Giresun’da bunun en güzel örneğini, en pratik harekete geçmesiyle gösterdi. İlk andan itibaren sokaklarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın o talimatıyla hemen harekete geçildi. Biz zaten daha öncesinde böyle bir farklı bir gelişme olduğunu görünce hemen kendimiz, ekibimiz, Jandarmasıyla, Emniyetiyle hemen meseleyi vaziyet ettik. Gerekli iletişimi kurduk hemen tedbirlerimizi aldık ve bekledik bir kalkışma için gerekli cevabı vermek üzere çok şükür gerek kalmadı her yerde sükunla o kabus gecesini atlattık. İnşallah bir daha da yaşanmaz. Hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem merkezde hem de ilçelerde meseleye sahip çıktınız. Sizin de önderliğinizde, meclis üyelerinin katkısıyla öncülüğüyle nöbete devam diyoruz” dedi.
Vali Karahan’ın konuşmasının ardında meclis üyeleri Valilik önündeki Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak anıta çelenk bıraktı.