Giresun Ziraat Odası (GZO) tarafından engelli öğrencilere fındık dağıtıldı.
Giresun Ziraat Odası tarafından Giresun Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerine 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyarette çocuklara fındık dağıtan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu anlamlı günlerde hem öğrencileri ziyaret etme fırsatını bulduklarını hem de onlara yörenin ürünü olan fındık hediye ettiklerini söyledi.
Karan, “Bir avuç fındık her şeye iyi gelir sloganı ile beraber engelli kardeşlerimize fındık getirdik. Fındık sağlık açısından zihni açar, zekayı geliştirir, kalbe iyi gelir diyerek fındık tüketiminin artmasını istiyoruz. Burada şunu da belirtmek istiyorum Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortak bir proje ile okullarda üzüm ve süt dağıtımı yaptı. Biz fındıkta da aynı uygulamanın yapılmasını istiyoruz. Fındığın okullarda, askeriyede, Türk Hava Kurumu’nda dağıtılarak tüketimin arttırılması ve ülkeye katma değer elde etmesini istiyoruz” dedi.
Giresun Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Sinan Türkay ise, “Bu çocuklar sizleri aralarında gördükçe çok mutlu oluyorlar, toplumla entegre olduklarını düşünüyorlar" diye konuştu.