Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, başta Merkez Hacı Miktat Camii olmak üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. Akşam namazının ardından düzenlenen özel programlarla kutlanan Regaip Kandili’ne binlerce insan katıldı.
Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral gecenin önemine ilişkin yaptığı açıklamasında, "Cenab-ı Hakka hamd olsun, bu gece Regaip Kandili, yani üç ayların başlangıcı kabul ettiğimiz gecedir. Bizler kirlenen gönül dünyamızı arındırmak için yeniden üç aylık manevi hastaneye yatmış bulunuyoruz. Bu akşamdan itibaren tedavi sürecine başlamış durumdayız, Allah’ım bu tedavi sürecinde sağlıklı bir gönül dünyası kazanmayı cümlemize nasip etsin. Hatalarımız, itikadımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor bu yönüyle de bu aylar hayırlı bir başlangıç yapmayı bizlere nasip eder" dedi.
Emniyet teşkilatının da kuruluş yıl dönümü olma münasebetiyle bu akşam birlikte bir program icra ettiklerini ifade eden Oral, "Bu gece Emniyet Teşkilatımız ve İl Müftülüğümüz, şehitlerimizi anma gecesi gibi. Çünkü ülke, vatan, şehitlerimize minnettardır, onlara çok şeyler borçluyuz. Biz de bu akşam o şehitlere karşı vefamızı unutmamak adına, emniyet teşkilatımızla birlikte bu geceki programı gerçekleştiriyoruz. Bu gecenin ülkemize hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.