Giresun’un milli kahramanı Gazi Topal Osman Ağa’nın yanı sıra 42. ve 47. Gönüllü alayın kurulmasında büyük katkıları bulunan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatı belgesel haline getirildi.

Giresun tarihinde önemli bir yere sahip olan fakat gün yüzüne fazla çıkarılmayan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatını konu alan belgeselin yönetmeliğini ve yapımcılığını Giresun Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Gürsoy üstlendi.

Çekimleri tamamlanan belgeselin Cuma günü Bulancak ilçesinde gösterime gireceğini belirten Gürsoy, ”Giresunlular önemli bir kahramanını tanıyacak. Bu güne kadar gün yüzüne yeterine çıkmamış, tarihin tozlu raflarında kalmış Milli Mücadele ve Birinci Dünya savaşının gönüllülerinden olan Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’nın hayatını anlatan belgeseli tamamladık. Tıpkı Osman Ağa gibi, o da gönüllü birlikler topladı. Giresun’dan kalkıp Kafkas cephesine katıldı. O günlerde Giresun’da kurulan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları’nın kurulmasına büyük katkı sağlardı. Ömrünün önemli bir bölümü cephelerde geçti. Verdiği mücadele ile o dönemlerde bölgede önemli bir üne sahip oldu. Giresunluların yeterince tanımadığı Kurtoğlu Mustafa Zeki Hoca’yı anlatan belgeseli seyredenler, gözden ırak kalmış ama aslında hep göz önünde bulunması gereken bir kahramanını fark edecekler” dedi.

Belgeselde döneme ait birçok canlandırmalar yapıldı. 100’den fazla kişinin rol aldığı belgesel 17 Mart Cuma günü Bulancak’ta, 21 Mart Salı günü de Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir salonunda gösterime girecek.