Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, göreve geldikleri günden beri sosyal, kültürel ve yatırım anlamında bir çok hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Erener, “Gerek şehir merkezinde gerekse mahallelerdeki gelişim ve değişimi devam ettireceğiz” dedi.

Göreve seçildiği 2014 yılından beri geçen 3 yıllık süre belediye çalışmaları, hizmetleri ve projeleri değerlendiren ve 2017 yılı hedeflerini açıklayan Başkan Erener, “Görevde daha 3 yılımızı doldurmadan Görele Belediyesi olarak birçok ilki gerçekleştirdik ve birçok önemli projenin temelini attık. Vatandaşlarımızın bize her an ulaşıp sorun ve sıkıntılarını aktarabilmeleri için Beyaz Masası kurduk. Halkımızın sorunlarının çözüm ortağı olduk. Hatta halkımızla aramızda makam kapısı dahi bırakmadık” dedi.

“Mahallelerimizi hizmetle buluşturduk”

Altyapı çalışmalarına önem verdiklerini kaydeden Erener, “Mahallelerimizi hizmetle buluşturduk. 4 bin 315 metreküp beton, 3 bin 773 ton asfaltlama, 4 bin 215 metreküp taş duvar, 60 bin parke taşı döşemesi, 45 bin 713 ton filler malzeme ve bütün mahalle yollarımızı yeni açılan yollarla bir birine bağlayarak hedefleri aştık. Araç filomuzu güçlendirerek modernize ettik” diye konuştu.

Eğitimin her daim öncelikte olduğunu ifade eden Erener, “Bütün okullarımıza eğitim-öğretim yılı başında kırtasiye yardımı yapılmasının yansı sıra, İlçemizde 24 derslikli İmam Hatip lise ve ortaokulu yapılmasını sağladık. Bunların yanı sıra yaz spor okullarıyla öğrencilerimizin sportif alanda da gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha yeşil daha ferah bir Görele

Görele merkezinin daha yeşil, daha ferah bir şehir kimliğine sahip olması için çalışmalarda yaptığını belirten Başkan Erner “Şehrimizin en işlek Salihsinirlioğlu, Hasan Ali Yücel caddelerini yeniden düzenledik. Hasan Ali Yücel Caddesi’nin bir bölümünü de trafiğe kapatarak örnek bir cadde olmasını sağladık. Meydan projemize başladık ve yaz dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz. Şehrimizin muhtelif yerlerini çiçek ve yeni ağaçlarla yeşillendirdik. Engelli bireylerimizin önündeki engelleri kaldırmak için yatırımlar yaptık. Engellilerin de engelsiz şekilde gezinebilecekleri yollar geçebilecekleri üst geçitler yaptık” ifadelerini kullandı.