Erzincan’dan Doğu Karadeniz’e uzanacak demiryolu hattının Giresun dan mı? Trabzon dan mı? geçecek tartışmalarına Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel son noktayı koydu.

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Gürel, yaptığı açıklamada, “Bizim ’Trabzon’a tren yolu yapılmasın, hızlı tren Trabzon’a gitmesin’ diye bir düşüncemiz yok ama giderken de Giresun da bundan mutlaka faydalansın istiyoruz” dedi.

Giresun İl Gene Meclisi Mart ayı toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası Erzican demiryolu hattı projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Gürel, “Bizim hep söylediğimiz, arzu ettiğimiz şey şu, Tirebolu’da bir konteyner limanı yapılarak Tirebolu-Doğankent ve Gümüşhane yolunun genişleştirilip, iyileştirilmesi ve taşıyıcı yük trenlerinin de buradan gidip gelmesini sağlamak hedefimiz. Biz Trabzon’a tren yolu yapılmasın, hızlı tren Trabzon’a gitmesin diye bir düşüncemiz yok ama giderken de Giresun’un da bundan mutlaka faydalanması hatta bu yolun Samsun tarafından da Karadeniz sahil yolundan hızlı trenin Giresun’dan geçmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre yolu 42 kilometreye çıkartıldı

Giresun ve Ordu çevre yolunun birleştirilerek 42 kilometreye çıkartıldığını ifade eden Gürel sözlerine şöyle devam etti:

“Çevre yoluyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız bilgi alışverişinde yolun harita alımlarının başladığını önümüzdeki birkaç ay içerisinde de proje ihalesinin yapılarak biran önce yol yapım işinin ihale edileceğini öğrendik. Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli beyin önderliğinde çevre yolu 42 kilometreye çıkartıldı. Ordu çevre yolu ile Giresun çevre yolu birleştirilerek ve üç gidiş, üç geliş olarak yapılacağı müjdesini aldık. İnşallah çok kısa bir süre sonra ihalesi yapılmış, yer teslimi yapılmış, başlar durumda olur. Bana göre Giresun merkezdeki liman şehir büyüdükçe, büyükşehir de olduğumuz zaman şehrin içerisinde artık olamayacak gibi ve önümüzdeki yıllar içerisinde artık bu limanının buradan kalkması gerektiği konuşulacak. Şuan da konuşulduğu gibi bunun da mutlaka bize Tirebolu bölgesinde mutlaka bir ihtisas organize sanayi, bir konteyner limanı ve Tirebolu-Torul yolunun genişletilmesi ile tren yolunun buradan geçmesi bölgemize çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”