Giresun Merkez İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Harun Yılmaz, sorumluluk bölgesindeki köylülerle bir araya gelerek, hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirleri anlatmayı sürdürüyor.

Sorumluluk bölgelerindeki köylüleri bilgilendirme toplantılarına Boztekke köyünde devam ettiren Giresun Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Harun Yılmaz, amaçlarının meydana gelebilecek hırsızlık olaylarını önlemek olduğunu belirtti. Hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler konusunda verilen bilgide, “Hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için arazide başıboş hayvan bırakılmaması, ağılların kilit altında ve kamera sistemli olmasına özel gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca kendini alıcı olarak tanıtan kişilere gerekli araştırma yapılmadan hayvan satılmaması, hırsızlık amacı olan şahısların keşif yapmak için seyyar satıcı kılığında evlere girmek isteyebilirler. Bu hususa karşı duyarlı olunması gerekmektedir. Son zamanlarda ülke genelinde kendini jandarma, polis, savcı olarak tanıtarak para talebinde bulunmak suretiyle dolandırıcılık yapılmaktadır. Buna benzer telefon gelmesi durumunda itibar edilmemelidir. Şüpheli görülen seyyar satıcılar, şüpheli şahıs ve araçların görülmesi durumunda vakit kaybetmeksizin 156 jandarma imdat hattına ihbarda bulunulmalıdır” denildi.

Yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından köylülere broşürler dağıtıldı. Toplantıya katılan vatandaşlar toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, jandarma personeline teşekkür ettiler.