Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni" Güre Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene Bahçeşehir Üniversite (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel de katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilere seslenen Yücel, “Bugün güzel bir gün 14 Mart Tıp Bayramı, öncelikle sağlık alanında çalışan bütün hekimlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemizin her köşesinde hizmetlerine devam ediyorlar. Malum gazetelerde hepimiz zaman zaman doktorlara yapılan muameleleri görüyoruz, nasıl kadına şiddeti kınıyorsak 14 Mart Tıp Bayramı ile de doktorlarımıza yapılan bu şiddeti nefretle bir kez daha kınıyorum. Gençlerimiz doktor olacaklar ve hepimize hizmet verecekler ülkemizin her köşesinde bu hizmetlerini sürdürecekler. Kendilerine bundan sonra ki eğitim hayatında, hem de çalışma hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Cin ise yaptığı konuşmada, “Tıp deyince benim aklıma hep eski bir bilim alanı olarak geliyor. İnsanoğlu var olduğu günden itibaren Tıp bilimi ile uğraşmaya başlamıştır. Hem en eski hem de hızlı gelişen bir bilim alanıdır; Tıp. Çünkü insanın doğasındaki merak insanın vücudunun nasıl işlediğini merak etme ve insanı iyileştirme gibi çeşitli uğraşlarla eskiden bu yana hep gündemde olmuş ve tıp alanında çalışan insanlar bu bilime katkı sağlamıştır”iİfadelerini kullandı.

Beyaz önlük giyme töreni öncesi BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, doktor adayı öğrencilere konferans verdi. Konferansın ardından Tıp Fakültesi öğrencileri törenle beyaz önlüklerini giydi.

Törene Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, GRÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Cin, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve çok sayıda davetli ile öğrencilerin aileleri katıldı.