Yalova’da Giresun Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Sosyal Tesisleri Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun katılımıyla açıldı.
Yalova Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Giresunlular Derneği açılışına Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Giresun Milletvekilleri, Yalova Milletvekili, ilçe belediye başkanları, il başkanları, TSK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dernek Başkanı İbrahim Arslan, yıllar önce dernek binası ve tesislerin temelinin atıldığını, kalan bölümün Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve birçok sponsorun katkıları ile yapıldığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise Giresunlular’a seçim öncesi söz verdiğini ve sözünü tuttuğunu belirtti.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 6 yıl önce Elmalı Köyüne geldiğini hatırlatarak “Sizlerle daha önce yine buluştuk. Sıkıntılarınızı dinledim. Burada hemşehrilerimle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizin talebinizi Vefa Başkanla paylaştım. İyi ki Vefa Başkan var. Bu tesisin yapılmasında büyük katkı sağladı. Vefa Başkan Yalova’ya güzel projeler yapmış, yapmaya devam ediyor. Dernek Başkanımız İbrahim Arslan ifade etti. Burada hemşehrilerimiz düğünler yapacak, nişanlar yapacak. Bura da sizlerle olmaktan, bu tesisleri açmaktan onur duydum. Her zaman beraber olacağız. Bir olursak güçlü oluruz” dedi.
Dernek Başkanı İbrahim Arslan tarafından Başkan Aksu’ya katkılarından dolayı plaket verildi. Belediye Başkanı Aksu da, 28 numaralı Giresunspor formasını Başkan Vefa Salman’a hediye etti.
Konuşmaların ardından katılımcılarla beraber Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Sosyal Tesisleri törenle açıldı. İki katlı binada, düğün salonu, misafirhane, sosyal alanlar ve idari ofisler bulunuyor.