Göksun ilçesinde, bir kavga sırasında kafasından vurularak felç olan ve 3 yıldır konuşamayan Adem Çalık'ın 5 kız çocuğu, babalarının sesine hasret kaldı. 

İlçede yaşayan 34 yaşındaki Çalık, 2011'de karıştığı bir kavgada kafasından silahla vuruldu. Doktorların müdahalesiyle hayatta kalan Çalık, beyninde oluşan hasardan dolayı felç kalarak konuşma yeteneğini kaybetti. Olaydan sonra eşi tarafından da terk edilen Çalık'la yaşları 4 ile 8 arasında değişen 5 kız çocuğuna malulen emekli olan dedeleri 58 yaşındaki Ali Çalık bakıyor. 4 yaşındaki Melek, 5 yaşındaki İrem, 6 yaşındaki Cansu, 7 yaşındaki Özlem ve 8 yaşındaki Aslı Çalık kardeşler, babalarının konuşacağı günü hasretle bekliyor.

Dede Ali Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek gelirinin malulen emeklilikten aldığı maaşı olduğu için oğlunun tedavisini yaptıramadığını söyledi.

Oğlunun kafasındaki kurşunun çıkartılamadığını belirten Çalık, "Yaklaşık 3 yıl önceki olaydan sonra oğlum felç kaldı. Tüm uğraşlarıma rağmen tedavisini yaptıramadım. Konuşma yeteneğini de kaybeden oğlum, bedensel olarak kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi isteklerini de belirtemiyor. Çocukları ile ilgilenemediği için psikolojisi de bozuldu" dedi.

Oğlunun ayda birkaç kez kriz geçirdiğini ifade eden Çalık, evladının tedavi edilmesi ve torunlarının daha iyi şartlarda yetişmesi için bir çıkar yol aradığını kaydetti.

- "Beş torunumun anası oldum"

Güldane Çalık ise felç geçiren oğlunun eşinin evi terk etmesiyle 5 torununa kendisinin baktığını söyledi.

Yaşanan acının tarifinin mümkün olmadığını dile getiren Çalık, "Ahmet'im hasta olduktan sonra hanımı da çekip gitti. Beş çocukla kaldım. Beş torunumun anası oldum. Üçü okula gidiyor. Devletimiz yardım ediyor ancak çalışan olmadığı için yetmiyor. Oğlumun tedavisi için devletimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

- Hayattaki en büyük özlemleri babalarının sesini duymak

Aralarında birer yaş fark olan 5 kız kardeşten üçü yaşadıkları sıkıntılara rağmen eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor. Anneleri olmadığı için babalarına sarılan 5 kız kardeş, 3 yıldır babalarının sesini duyabilmek için bekliyor. Okuldan geldikten sonra babalarına derslerde öğrendiklerini anlatan kızlar, babalarından bir tepki veya ses alamayınca umutsuzluğa kapılıyor.

Babalarının sağlığına kavuşmasını ve yeniden konuşmaya başlamasını istediklerini ifade eden kardeşler, onunla oyun oynamayı ve gezmeyi istediklerini ifade ediyor.