Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, festivalde yaptığı konuşmada, Göksun'da birçok etnik unsurun bir arada yaşadığına işaret ederek, bu etnik grupların birbirine güven duygusu ile kardeşçe bir arada ve barış içinde yaşadıklarını kaydetti.

Bu birliktelin festivallerle taçlandırıldığını dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Sevgili hemşerilerim içinde barındırdığı farklı etkin gruplarla âdete Türkiye'nin küçük bir örneği olan ilçemizdeki bu birlik beraberlik ortamı bizleri son derece mutlu etmektedir. Bu güzellikler sayesinde ilçemizde her yıl festivaller düzenlenmektedir. Bir gün önce Yantepe Mahallemiz, Kafkas kökenli hemşerilerimiz tarafından 11.si düzenlenen Uluslar arası festivale ev sahipliği yaptı. Bu gün ise 5.si düzenlenen Kültür Festivalinde sizlerle bir aradayız. Bu festivaller sayesinde uzakta bulunan kardeşlerimiz doğup büyüdükleri yerlere gelerek hasret gideriyorlar. Bizde bu festival alanlarının daha iyi hale getirmek için çalışarak bundan sonraki yıllarda daha iyi alanlarda bir araya gelenizi hedefliyoruz.”

Bir yerleşim yerinde yaşayan insanların birbirini sevdikleri ve hoşgörü içinde oldukları sürece toplum olarak bir anlam taşıyacağına dikkat çeken Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sevgili hemşerilerim, sizler olduğunuz sürece bizler de varız. Bizleri biz yapan işte bu meydanlar, bu festivaller, bu hoşgörü, barış içinde yaşama arzusu ve kısacası sizlersiniz. Hep beraber olduğumuz zaman bir anlam ifade ettiğimizi biliyoruz. Birbirimizi sevdiğimiz zaman, saydığımız zaman, hoş gördüğümüz zaman toplum olarak bir anlam ifade ettiğimizi ve daha müreffeh bir toplum haline geleceğimizi biliyoruz, yaşamımızı da öyle düzenlemek istiyoruz.”

Festivale, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdullah Yaylamış, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Hurşit Uçak, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.