Başkan Aydın, yemekte yaptığı konuşmada, “İlçe Kaymakamız Sayın Ali Hamza Pehlivan, Göksun’a geldiği günden bu yana vakur duruşuyla, sempatik yapısıyla, adil yönetimiyle, 7’den 70’e halkımıza şefkat gösterimiyle, ilçemize yakışır bir kaymakamlık yaptığına şahit olduk” dedi.
Bir süre kaymakamlık’ta yazı işleri müdürü olarak ve sonrasında belediye başkanı olarak Kaymakam Pehlivan ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Biz Göksun Belediye başkanlığı olarak, belediye meclis üyelerimizle birlikte ilçemize hizmet etmeyi hedefledik. Hem hizmetlerimizde, hem kararlarımızda ilçe kaymakamımızın hep yanımızda olduğunu ve her kararımızı desteklediğini gördük. Bundan dolayı kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz yerel yönetim anlamında birlikte tam bir uyum içinde çalıştık. Ayrıca Sayın Kaymakamımız merkezi hükümet anlamında olsun, adli teşkilat anlamında olsun, kolluk kuvvetleri anlamında olsun kısacası ilçe yönetiminin her alanında kendisi en önemli projelerde, en güzel davranışlarda bulunarak, en iyi şekilde rehberlik yaparak herkesin beğenisini, saygısını ve takdirini kazanmıştır. Bugün 53 bin 200 nüfuslu ve 68 mahalleli Göksun’umuzun tamamı İlçe kaymakamımızın gidişiyle ilgili bir üzüntü yaşamakta. Bunu bir taraftan memnuniyetle müşahede ederken bir taraftan da gitmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz.”

-“Göksun, Gıpta İle Söz Edilen Bir İlçe Oldu”

Göksun’un diğer ilçeler içerisinde gıpta ile söz edilen bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Aydın, bunun baş mimarının ise Kaymakam Ali Hamza Pehlivan olduğunu söyledi.

Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim birlikteliğimiz, beraberliğimiz, birlik ve kardeşlik anlayışımız hakikaten ilimizde örnek gösterilir hale geldi. Biz ilçemizde ki birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi her alanda devam ettirmek durumunda olduğumuzu biliyoruz. Sayın Kaymakamımızın oluşturduğu sinerji sayesinde tüm kamu kurumlarımız, STK’larımız, basın mensuplarımızla ve esnaflarımız tam bir uyum içinde Göksun’un kalkınması ve gelişmesi için çalışmaktadır. Bu nedenle bu gün tam bir huzur ortamı içerisindeyiz. Zincirin bir halkasında sıkıntı çıksa orada mutlaka bir eksiklik olur. Allah’a şükür ki bu güne kadar böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bu konudan özellikle basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Göksun’umuzu bu zamana kadar hiçbir anlamda olumsuz yönüyle medyaya taşımadılar. Hep iyi yönlerimizle medyaya taşıyarak insanlarımızı iyiye teşvik etmişlerdir.”

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan’a bundan sonraki gideceği yerde ve hayatının geri kalanında başarılar dileyen Başkan Aydın, “Hem kendisine, hem muhterem hanımefendiye ve küçük hanımefendiye huzur mutluluk başarılar temenni ediyorum. Kendinden helallik, istiyorum ve haklarını helal etmesini istiyorum. Bizim de haklarımız varsa helal olsun. Hepinize saygı ve hürmetlerimi arz ediyor hayırlı akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Pehlivan; “Göksun, medeniyetlerin beşiği bir ilçedir”

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise yaptığı konuşmada, Göksun’un tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış, medeniyetleri ve medeniyetleri temsil eden insanları karşılayıp uğurlamış ve medeniyetlere beşiklik yapmış bir ilçe olduğunu söyledi.

Kapısı, sofrası ve gönlü herkese açık olan bir Anadolu kentinde görev yapmanın onurunu hep yaşayacağını ifade eden Kaymakam Pehlivan, şunları kaydetti:

“Göksun, son dönemde meyveciliğiyle, elmacılığıyla elma diyarı olan, Pehlivanlar diyarı olan ve çok yetiştirmiş olduğu kıymetli insanlar ile değişik sektörlerde ülkemize hizmet eden Göksun, tarih boyunca da medeniyetlere ev sahipliği yapmış, medeniyetleri ve medeniyetleri temsil eden insanları karşılayıp uğurlamış olan medeniyetlerin beşiği bir ilçedir. Bu yönüyle kapısı, sofrası ve gönlü herkese açık olan bir Anadolu kentidir Göksun. Belki biz Göksun’a naçizane hizmet etmeye çalıştık ama Göksun’dan da Göksunludan da çok şey öğrendik. İnşallah bundan sonraki hayatımızda, yolumuzda, önümüze ışık tutacak bir takım tecrübeleri burada sizler sayesinde edindik. Ben bu vesile ile görev yaptığımız süre içerisinde bize katkı sağlayan kişi ve kurumlara, en uzak mahallemizden en yakın komşumuza kadar bütün vatandaşlarımıza bu vesileyle ayrı ayrı şükranlarımı, teşekkürlerimi arz ediyorum.”

-“Önemli Olan İnsanların Gönüllerini Abat Etmektir”

Göksun’daki üç buçuk yıllık görev süresi içinde mesai arkadaşları ile Göksun’a faydalı olmaya çalıştığına vurgu yapan Pehlivan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaptığımız ve yapmaya gayret ettiğimiz çalışmaların takdirini ben Göksunlu hemşerilerimizin ve Göksun kamuoyunun takdirine sunuyorum. Onlar bizim görevimizdi, bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama onun ötesinde Fatih Sultan Mehmet der ki; “Elbette ki memleketi abat etmek, yolunu imarını iskan etmekle de mümkündür ama asıl insanların gönüllerini abat etmektir marifet” der. Bunun içindir ki atalarımız beldelerin fethinden önce gönüllerin fethini önemsemişlerdir. Önce insanların gönlünü fethetmeye çalışmışlardır. Onun içindir ki bu toprakların yetiştirmiş oldukları kanaat önderleri yaratılanı yaratandan ötürü sevmekten bahsetmişlerdir. Yine peygamberimiz, “birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız” demiştir. Kusurlarınızı örtmede gece gibi olmak önerilmiştir.  Ben gelmedim dava için benim işim sevgi için, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz denmiştir. Bunları düstur ederek naçizane bir şeyler yapma, kamu adına ve kişisel olarak bir şeyler hayatta elde etmek adına yola çıkmış biri olarak, elbette ki bu süre içerisinde hizmet anlamında bir şeyler yapmaya çalıştık.” 

-“Kızımın Göbek Adı Göksun”

Göksun’un kendisi ve ailesi için unutulmazlar arasına girdiğini dile getiren Kaymakam Pehlivan, Göksun’da dünyaya gelen kızı Aysuna Nevra’nın göbek adının da Göksun olduğunu belirterek Göksun’u asla unutturmayacak kızının Göksun’un bir hatırası olduğunu söyledi.

-“Göksun Bölgenin Parlayan Yıldızı”

Başkan Aydın’la son derece uyumlu bir çalışma arkadaşlığı yaptığını belirten Kaymakam Pehlivan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben sizlerin huzurunda kendisine bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Ve meclis üyesi arkadaşlarıyla birlikte, mesai arkadaşlarıyla birlikte inşallah bundan sonra ki meslek hayatlarında muvaffakiyetler ve başarılar diliyorum. Şunu tekrar ifade etmek istiyorum, bugüne kadar olduğu gibi inşallah el birliği ve gönül birliği içerisinde olunduğu sürece, üstadın “toplu attıkça yürekler onu top sindiremez” sözünde olduğu gibi hareket edildiğinde Göksun’da hep ileriye dönük iyi şeylerden bahsedildiğini, iyi gelişmeler olduğunu duyacağımıza yürekten inanıyorum. Son dönemde özellikle hem alt yapıya yönelik hizmetlerin daha da etkili hale gelmesi, vatandaşlarımızın da ufak ufak yatırımlar anlamında adımlar atmaya başlamış olması bunun bir göstergesidir. Ve her şeyden önce Göksun’da var olan birlikte yaşama anlayışının, dayanışma anlayışının güçlenerek devam etmesi, komşuluk ilişkilerinin, yardımlaşma ilişkilerinin devam etmesiyle Göksun inşallah bu bölgenin parlayan yıldızı haline gelecektir.”

Tüm Göksun halkından helallik isteyen Kaymakam Pehlivan, “Bizden yana varsa ufak bir hakkımız bizler de helal ediyoruz. İnşallah güzel günlerde, güzel yarınlarda buluşmak görüşmek dileğiyle, bizleri lütfen bir kardeşiniz olarak görüp bundan sonra bir kardeşinizle nasıl gurbette ilgi ve iletişim içerisinde oluyorsanız bizimle de o rahatlıkta o güzellikte olmanız temennisiyle tekrar ayrı ayrı hepinize şükranlarımı saygılarımı arz ediyorum. Bu gece için belediye başkanımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyor sizleri Allaha emanet ediyorum. Sağ olun var olun Allaha ısmarladık” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Başkan Aydın, STK Başkanları ve Muhtarlar Kaymakam Pehlivan’a çeşitli hediyeler verdi.

Veda yemeğine, İlçe Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Muhtarlar, Basın Mensupları ve diğer ilgililer katıldı.

Haber: Nurettin DAL