Göksun Kaymakamı Ali Hamsa Pehlivan, "Göksun 2. Elma Festivali"nin 25 Ekim'de yapılacağını söyledi.

Pehlivan, Çardak beldesindeki bir elma bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz yıl "Meyvenin Alası, Göksun'un Elması" sloganı elma festivali başlatıldığını hatırlattı.

Göksun elmasının tescili için bilimsel çalışmalar başlattıklarını ve ilk defa geçtiğimiz yıl yapılan elma döneri ve elma cezeryesi için patent çalışmaları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Göksun Elma Festivalini gelenekselleştirmeyi ve sonrasında ise fuara dönüştürmeyi arzuluyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan festivalin olumlu yansımaları oldu. Hem yeni üretim alanlarının oluşturulması hem de üretimin artırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldı. Tabi bunlardan en önemlisi ise hiç kuşkusuz Göksun elmasının tescili için başlatılan bilimsel çalışmadır."

Patent çalışmaları için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite (KSÜ) Ziraat Fakültesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden desteklerinin kendilerine güç verdiğini dile getiren Pehlivan, elmanın ilçe için önemli bir kazanım olduğu kaydetti.

Eker, Göksun elmasının daha iyi tanıtılması noktasında gayret gösterdiklerini ve bu konuda çaba sarfedenlere teşekkür etti.