Göksun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Alparslan Türkeş Mesire Alanında ağaçlandırma çalışması yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göksun halkının vazgeçilmezi olan Alparslan Türkeş Mesire Alanının, dışarıdan gelecek konukların gezmek ve görmek istediği bir mekan haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesinde park ve mesire alanlarının önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"İnsan ile doğa arasında bozulan ilişkiyi düzelten ve kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli bir role sahip yeşil alanları korumayı ve kentin nefes alabileceği yeşil alan miktarını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, ilçemizin en önemli mesire olan Alparslan Türkeş Mesire Alanında uzun yıllardır bozuk vasıfta olan alanlara yetişmiş sedir ağaçları diktik. Önümüzdeki günlerde aydınlatma, çeşme ve mangal tezgahları yaparak halkımızın hizmetine sunacağız."

Aydın, mesire alanındaki şelaleye su getiren kanalları Devlet Su İşleri işbirliği ile yeniden yapacaklarını sözlerine ekledi.