Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, "Göksun'un değişik yerlerinde parklar ve yeşil alanlar oluşturmak suretiyle insanımızın ihtiyacını en üst düzeyde karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde yeni park yapılacağı bildirildi.

Değişen dünyada yaşam ve beslenme tarzlarının da değiştiğine dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Yeşil demek hayat demektir. Ağacın, ormanın ve temiz havanın sayılamayacak kadar çok faydası var. Bu nedenle tüm mahallelerimizde uygun olan her alana parklar oluşturmaya ve ağaçlandırmaya kararlıyız. Güncel yaşam tarzlarının bir sonucu olarak sağlık sorunları, obezite, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolestrol gibi rahatsızlıklar kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Yeşil alanlarımızı toplumun tüm kesimleri için ulaşılabilir, cazip ve en önemlisi devamlılık arz eden sosyal faaliyet alanları haline getirmeyi ve bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz."

Yeni yapacakları parkın bin 200 metrekare olacağını ifade eden Aydın, ilçede varolan parklarda da yenileme çalışmaları yapacaklarını ve tüm parklara çocuk oyun gurupları, açık alan spor aletleri ve fitness gurupları yapacaklarını sözlerine ekledi.

Mahallelerine park yapılacağını öğrenen bazı çocuklarda Aydın'ın inşaat alanını ziyaretinde, sevgi gösterisinde bulundu.