Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, taşıma ve rehabilitasyon işleminin ardından alanda incelemelerde bulundu. Başkan Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçim döneminde Göksun halkına verdiği bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
Katı atıklardan tamamen arındırılan 21 bin 162 metrekare alanda ağaçlandırma çalışması yapacaklarını belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Artık Göksun’da çöp problemi diye bir sorun yok. Çöp problemini ortadan kaldırdık. Seçildiğimiz günden beri iktidarımızın bize verdiği güç ile halkımıza vermiş olduğumuz sözlerin birçoğunu yerine getirdik. Burası 30 yıldan beri çevre faciası haline gelen ve ilçe merkezine yakın olmasından dolayı sağlık yönünden de sürekli şehrimizi tehdit eden bir alandı. Yapılan incelemeler sonucunda 70 bin ton olduğu tespit edilen katı atık toplama deposundaki çöplerin 5 bin tonunu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Kürtül Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesislerine taşıdık. Mühendisler tarafından fosilleşmiş olduğu belirtilen kısmı ise 12 bin ton toprakla rehabilite etmek sureti ile ortadan kaldırdık. İnşallah bundan sonraki süreçte de burada yeşil alan ve ağaçlandırma çalışması yapmak suretiyle halkımızın kullanımına sunacağız.”

Başkan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, belediye meclis üyelerine ve özverili çalışmalarından dolayı belediye personeline teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.