Göksun Devlet Hastanesi endoskopi ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, açılışta yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı döneminde Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını söyledi.

Teşhis ve tedavi noktasında Türkiye'nin Amerika ve Avrupa gibi birçok ülkesinin önüne geçtiğini ifade eden Pakdi, şunları kaydetti: "2013 yılı Mayıs ayı itibarıyla yaklaşık 30 bin yatak kapasitesine sahip hastane yapımı için süreç başlatıldı. Bundan 10 yıl önce insanlar tedavi olabilmek için yurtdışına giderlerdi. Artık bu tersine döndü. Yakın bir gelecekte ülkemizde sağlık sektörü ile ilgili olarak sorunlar tamamen aşılmış olacak. Artık, yurtdışından birçok insan ülkemize tedavi olmak için gelmektedir. Yatırımlar tamamlandığında bu sayı giderek artacaktır."

Endoskopi cihazının devreye girmesi ile birlikte hastaların başka şehirlere gitmesinin önüne geçildiğini belirten Pakdil, "Hastanelerimizde oluşturulan altyapı sayesinde hastalarımız bulundukları yerlerde tedavi görebiliyorlar. Bir üst hastaneye sevk edilecekse bile doktorlarımız önce yerini ayarlıyor ve hastayı öyle gönderiyor. Göksun ilçemizde Endoskopi cihazının devreye girmesi ile birlikte hastalarımızın başka şehirlere gitmesinin önüne geçilmiştir. Hizmette sınır tanımadan çalışmaya, vatandaşımıza her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Alet çalışır, el övünür" sözünü anımsatan Pakdil, sağlık noktasında gelinen bu başarının arkasında özveri ile hizmet eden sağlık çalışanları olduğunu kaydetti.

Açılışa, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, Kahramanmaraş Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kamil Türkmen, Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Önder ve diğer ilgililer katıldılar.