AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, "Türkiye dünyadaki yerini almak istiyorsa, gençlerini dünyanın gelişmiş ülkelerinin yetiştirdiği asgari standartta ve kalitede eğitim ile yetiştirmek zorundadır" dedi.

Sağlam, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) akademik yıl açılış töreninde, yaptığı konuşmada, bu gün dünyada en büyük ekonomik değerin yetişmiş insan gücü olduğunu ve bunun da ancak eğitimle sağlanabildiği söyledi.

Bir ülkedeki okur-yazar oranını bir puan artırılması durumunda milli gelirin bir buçuk puan arttığına dikkati çeken Sağlam, şunları kaydetti: "Siz insanoğlunun doğduğu andan itibaren ne kadar eğitirseniz o kadar insandır. Dolayısıyla insanı diğer yaratıklardan farklı kılan onun eğitilebilmesi ve sonra da kendi hemcinslerini eğitebilme yeteneğine sahip olmasıdır. Geçtiğimiz yıl Kanada Ottawa Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma göre, bir ülkede okur-yazar oranını bir puan artırırsanız milli geliriniz bir buçuk puan artıyor, iş gücünüzün kalitesi ve çalışma verimi de iki puan artıyor. Okuryazarlığın bir puan artırılması bu kadar önemli."

Dünya üzerinde gelişmiş ülkeler arasında nüfusunun yüzde 50'sini yüksek öğretimden geçirmemiş hiçbir ülke olmadığına dikkati çeken Sağlam, Türkiye'de bu oranın bu gün nüfus başına ortalama eğitim 6,5 yıl seviyelerinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye getirmek için AK Parti hükümetinin her ilde üniversite açtığını dile getiren Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı: "Demek ki hedef çok açık. Bu noktaya doğru ilerleyebilmenin yolu kapasiteyi artırmaktan geçiyor. İşte bunun için bütün illerimizde üniversiteler kurduk. Altyapısı hazır değil diye eleştirilebilir ancak, başlamadan bir yere varamazsınız. Türkiye dünyada ki yerini almak istiyorsa, gençlerini dünyanın diğer ülkelerinin yetiştirdiği asgari standartta ve kalitede yetiştirmek zorundadır ki bu gençlerimiz onlarla rekabete girsinler."

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise üniversite, fakülte ve meslek yüksek okullarının bulundukları yerle entegre olmanın yanında bütün ülke ve dünya ile entegre olmak zorunda olduklarını söyledi.

Göksun MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Gürbüz da ülkemizdeki sosyal sorunların çözümünün toplumun eğitim ve refah düzeyinin artmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Gürbüz, bedenen ve ruhen iyi eğitilmiş, kendi tarihini, kültürünü bilen, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, evrensel değerleri benimsemiş nesillerin bir toplumun büyük zenginlik kaynağı ve geleceğinin teminatı olduğunu belirterek,"Şuanda 34 öğretim elemanı ile eğitim öğretim hizmetimizi sürdürüyoruz. Dünya standartlarında öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayınsa sahibiz. 1994 yılında kurulan okulumuz, bu gün ülkemizin en kapsamlı kampüslerinden ve en donanımlı yüksek okullarından biri konumundadır. Okulumuzda 9 program'da toplam bin 100 öğrenci eğitim görmektedir” şeklinde konuştu.