Göksun’un tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı ve turizme kazandırılması için mücadele veren Göksun Belediyesi, ilçenin kış turizmine dikkat çekmek için 2 Nisan 2017 tarihinde düzenlediği ‘Göksun 1. Kar Festivali’nin ardından, şimdi de ilçenin yaz turizmine dikkat çekmek için ‘Göksun 2. Bahar ve Yayla Festivalini’ düzenliyor.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 2. Bahar ve Yayla Festivali hakkında yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın en kadim ilçelerinden biri olan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan

Göksun’un, stratejik konumu kadar yüksek dağları, kilometrelerce uzanan kanyonları, el değmemiş cam ormanları, yaylaları, temiz havası, çok sayıda endemik bitkileri ve coşkun sularıyla doğa harikası bir ilçe olduğunu söyledi.

Göksun’un bu özelliklerine dikkat çekmek ve turizme kazandırmak için yaptıkları çalışmalardan birinin de festivaller olduğunu belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Göksun, tarihi geçmişi, coğrafî yapısı, doğal güzellikleri ve iklimi ile hem yayla turizmi, hem de kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin farkında olan bir yerel yönetim olarak Göksun’un bu güzelliklerinin turizme yani insanlara kazandırılması diğer yandan da Göksun’un turizm ekonomisinden hak ettiği payı alması için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda 2015 yılında birinci Bahar ve Yayla Festivalini, 2 Nisan 2017 tarihinde ise birinci kar festivalini düzenlemiştik. Şimdi 19, 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde ise Bahar ve Yayla Festivalimizin ikincisini düzenleyeceğiz. Hayattan yaşayarak zevk almak isteyen herkesi, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile cennet vatan Anadolu’nun ender mekanlarından biri olan Göksun’a, Bahar ve Yayla Festivalimize davet ediyorum.”

Üç gün sürecek olan festival programı şöyle;

19 Mayıs Cuma günü saat 20’de Belediye İş Merkezi Meydanında başlayacak olan festivalin ilk günü, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali ile gündeme gelen ‘Mas Güreşi’, profesyonel okçular tarafından ‘Geleneksel Okçuluk Gösterileri’ ve profesyonel güreşçilerin ‘Jimnastik Gösterileri’ yapılacak. Festivale katılan vatandaşlardan isteyenler mas güreşi yapabilecek, hedefe ok atabilecek.

Festivalin ikinci günü saat 09’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde belediye önünden yolçatı kavşağına kadar Festival Yürüyüşü ile başlayacak. Alparslan Türkeş Mesire Alanında devam edecek etkinliklerde ise sırasıyla, protokol konuşmaları, festival kurdelasının kesilmesi, profesyonel paraşüt ekibinin gösterisi, halk oyunları gösterisi, Salih Kıraç konseri, yemek ikramı, yöresel oyunlar ve yarışmalar, ödül töreni yapılacak.

Festivalin üçüncü gününde ise çınar ağaçları ve çeşitli orman ağaçları ile kaplı, turkuaz renkli akarsuyu ile bir doğa harikası olan Cödden Deresinde doğa yürüyüşü ve piknik.