Göksun Kaymakamlığı tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen 55 oyun parkı hizmete açıldı.

Kaymakam Pehlivan, Hacımirza İlkokulunda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, SODES projelerinin son üç yıldır Göksun'da aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Hazırlanan projeler kapsamında DOĞAKA tarafından destek sağlandığına dikkati çeken Pehlivan, şunları kaydetti:

"İlçe olarak DOĞAKA'dan belli oranlarda destek alıyoruz. Bunların içinde en önemlisi oyun parkları projesidir. Bu gün itibari ile SODES kapsamında kurduğumuz 55 parkın açılışını yapıyoruz. En uzak köyümüzden ilçe merkezimize kadar belirlemiş olduğumuz okullarımıza oyun parklarının kurulumunu tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Onları coşkulu, heyecanlı ve sevinçli bir şekilde görmek bizleri son derece mutlu ediyor."

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan projeyle de 12 park daha yapacaklarını belirten Pehlivan, bununla birlikte 2013 yılında Göksun'da kurulan toplam park sayısının 67 olacağını kaydetti.

Açılışa, Belediye Başkanı Ramazan Hurç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Abdullah Yaylamış, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sait Şahin, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.