Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan: "Engellilik sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir durum değil, bütün insanlığı çok yakından ilgilendiren sosyal bir olgudur" dedi.

Pehlivan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, engel durumunun, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir durum olmadığını, bütün insanlığı çok yakından ilgilendiren sosyal bir olgu olduğunu söyledi.

Toplumda engelli vatandaşlara yönelik tutumların insan onuruna yaraşır şekilde ortaya konulması gerektiğini vurgulayanPehlivan, şunları kaydetti: "Engellilerin farklılıklarına saygı göstermek, toplumda yaşayan tüm bireylerin eşit olduğuna inanarak bu inancı günlük yaşamımızda uygulamak temel insani ve vicdani sorumluluklarımızdandır. Bu çerçevede, engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmeleri büyük önem arz etmektedir. Bu çabalar sayesinde, engelli vatandaşlarımız başkalarına bağımlı olmadan hayatlarını sürdürmekte, çalışma imkanlarına kavuşmakta ve sorunlarını her platformda dile getirebilmektedir."

Pehlivan, değişen yaşam koşullarına paralel olarak engelli vatandaşların şartlarının daha da iyileştirilmesi için resmi veya özel yapıcı adımların artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Programda engelli vatandaşlara ve ailelerine çiçek dağıtan Pehlivan, hepsiyle tek tek ilgilenerek durumları hakkında bilgi aldı.