Göksun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekibi ilçede faaliyet gösteren fırınlarda denetim yaptı.

İlçe Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, yaptığı açıklamada, ramazan ayının başlamasıyla birlikte ekmek tüketiminin arttığına dikkati çekerek, vatandaşın ekmeğini daha sağlıklı alması için birtakım tedbirler aldıklarını ifade etti.

Ekmek üretimi yapan fırınların düzenli olarak denetime tabi tutulduğunu belirten Kıraç, şunları kaydetti:

"İlçemizde faaliyet gösteren tüm fırınlar gıda denetim ekimiz tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Başlayan Ramazan ayı ile birlikte ekmek üretimi ve tüketimi de artmıştır. Vatandaşın ekmeğini daha sağlıklı alması için birtakım tedbirler alıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafında yapılan düzenleme ile birlikte ekmeğin içinde maya, un, su ve az miktarda tuz bulunacağı için fırınlarımız bu noktada denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan tüm denetim ve düzenlemeler bütün toplumun ve hepimizin sağlığı için gereklidir."

Kıraç, fırınların başta ortam sağlığı ve hijyen koşullarının uygunluğu olmak üzere, ekmek yapımında kullanılan unlar, soğuk hava depoları ve un ambarlarının titizlikle incelendiğini ve denetimlerde görülen eksiklikler iş yeri sahiplerine yazılı olarak bildirildiğini kaydetti.