Türkiye Diyanet Vakfı Göksun Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla ilçede mevsimlik işçi olarak çalışan 50 aileye gıda yardımı yaptı.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, gıda dağıtımında yaptığı konuşmada, "Kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın daha da pekiştirildiği bu ramazan ayında, tarlalarda çalışan vatandaşlarımıza bir nebze katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu" dedi.

Mevsimlik tarım işçilerinin konaklama ve sosyo ekonomik durumları ile ilgilenme gayreti içinde olduklarını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfımızın, ilçemizde mevsimlik işçi olarak çalışan vatandaşlarımıza çok büyük hizmetleri oluyor. Müftülüğüm tarafından düzenlediğimiz eğitim kursları ve sosyal faaliyetleri ile burada çalışan ailelerimizi ve çocuklarını sosyal hayatın içinde tutma gayreti içindeyiz. Sayın valimizin de desteği ile çadır kentimiz inşallah önümüzdeki yıl bitecek ve ailelerimizi orda misafir edeceğiz. Çadır kentte kurulacak olan ortak kullanım alanları ve parklarının yanında düzenli çadır alanları ile daha iyi şartlarda konaklama imkanına kavuşacaklar.”

İlçe Müftülüğünün yaz Kur'an Kursları kapsamında açtığı ve 60 öğrencinin eğitim aldığı çadır kursunu da ziyaret ederek bilgi alan Pehlivan, gelecek yıl hayata geçirmeyi düşündükleri çadır kent içinde Kur'an Kursunun yanında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından meslek kurslarının da düzenleneceğini kaydetti.

Pehlivan, vatandaşların sorunlarını dinleyerek bir süre sohbet etti.

Konuşmalardan sonra Türkiye Diyanet Vakfının ilçe esnafının katkıları ile hazırlamış olduğu gıda paketleri ailelere dağıtıldı.