Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, kurs programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde Girişimcilik Kurslarına katılan girişimci adaylarının % 8’inin iş kurmasına rağmen, Göksun’da iş kurma oranının % 35 olduğunu söyledi.
Gelişimin, değişimin ve büyümenin ilk adımının girişimcilik olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Her şey girişmekle başlar. Sizler bu kursa katılarak yeni bir iş kurma girişiminde bulundunuz. Her biriniz şunu iyi bilmelisiniz ki bu kurs neticesinde alacağınız belge ile yapacağınız müracaat sonucu açacağınız iş yerlerindeki üretim veya hizmet ile önce kendi ekonominize, daha sonra bulunduğunuz ilçe ekonomisine, bölge ekonomisine ve nihayetinde ülke ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Yani bu ülke de yaşayan bir fert olarak her şeyden önce ülkeye karşı görevinizi yerine getirmiş olacaksınız. Sadece  kendi ihtiyaçlarınızı karşılamada, ev ekonomisine katkı da bulunmakta değil tüm ülke ekonomisine katkı da bulunacağınızı bilmeniz gerekir. Bizim asıl  mutlu olacağımız nokta da bu zaten. Biz belediye olarak bu kursları bunun için açıyoruz.”

Gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmek için her bireyin üretici konumunda olması gerektiğini savunan Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışmalıyız bir şeyler üretmeliyiz ki hep beraber refah bir toplum haline gelelim. Biz belediye olarak, yerel yönetim olarak hem halkımızın alt yapı ve üst yapı hizmetlerini sunmak, hem de sosyal anlamda, ekonomik anlamda  katkı sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Tek başımıza yapamadığımız işleri diğer kurum ve kuruluşlarla, KOSGEB ve BTC ile STK’larla beraber olmak suretiyle yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağımızı ümit ediyor, bu kursun başarılar getirmesini, iyi işler kurmanızı  ve maddi anlamda da beklentinizin üzerinde  getirisi olmasını temenni ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında, Göksun’da Girişimcilik Eğimine katılan girişimcilerin iş kurma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Girişimcilik Eğitimi Programına katılan 60 kursiyer 70 saat eğitimin sonunda alacağı girişimcilik belgesi ile iş yeri açması durumunda KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe desteği alabilecek.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Cuma Akbay tarafından verilen ve 10 gün sürecek olan “Girişimcilik Eğitim Programı” ilk dersle başladı.