Göksun Kaymakamlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle iftar programı düzenlendi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, programda yaptığı konuşmada, "Ne mutlu ki bizi biz yapan ve bir araya getiren ortak paydalarda buluşturan değerlerimiz var" dedi.

Göksun'da geçmişten bu güne huzurlu ve mutlu bir beraberliğin olduğuna vurgu yapan Pehlivan, şunları kaydetti:

"İnsanlarımız bir dayanışma içerisinde kaynaşmayı önemseyerek birlik ve beraberlik içersinde yaşıyorlar. Tıpkı aşurede olduğu gibiyiz. Adeta Nuh'un gibisini andıran Aşure toplumuzun birlikteliğini simgeleyen bir yemek konumunda. Muharrem ayı vesilesi ile ilçemizde değişik dernekler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından iftar yemekleri tertip ediliyor. Aslında bu yemekler hep vurgulamaya çalıştığımız birlik ve beraberliği gerçeğe dönüştürmeye vesile olmaktadır. Bu gün vesilesiyle bir kez daha Kerbela olayını ve Hazreti Hüseyin'i ve İslamiyet'in doğuşundan bu güne kadar olan hadiseleri bir kere daha hatırlamış olduk."

Göksun Alevi Kültür Derneği Başkanı Ahmet Aydın ise yaptığı konuşmada Kerbela olayı hakkında bilgiler verdi.

İftar programına, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Ali Arı, Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Güven, İlçe Müftüsü Mustafa Türken, Kamu Kurum Amirleri, Belde Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.