Yüksek kesimlerde 2 metreyi, ilçe merkezinde ise 40 santimetreyi geçen kar yağışı ve tipinin durması ile ana arterler ile kavşak noktalarında kar temizleme ve kaldırma çalışmalarına başlayan Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliğine bağlı ekipler çalışmalarına gece de devem etti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan odaklı hizmet belediyeciliği yaptıklarını ve belediyecilik anlayışlarında gece-gündüz kavramı olmadığını söyledi.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte 10 iş makinesi ve 23 kişilik ekiple yol açma çalışmalarına başladıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de beş gündür şiddetli kar yağışı ve zaman zaman tipi yaşanıyor. Kar yağışının başladığı andan itibaren mücadeleye başlayan ekiplerimiz mesai kavramı olmadan aralıksız çalışarak, Büyükşehir Belediyemize bağlı ekiplerle işbirliği içinde en uzak mahallemize varıncaya kadar yol açma çalışması yapıyor. Ekiplerimiz ulaşıma kapalı olan uzak mahallelerimizin yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor."

İlçe merkezindeki ana arterlerde herhangi bir aksaklığın yaşanmadığına işaret eden Aydın, ilçe merkezinde de ilk günden itibaren ekiplerin ana arterler ile hastane, sağlık ocağı ve okul yolları öncelikli olmak üzere çalışmalarını yürüterek cadde ve sokakları sürekli ulaşıma açık tuttuğunu belirtti.

 Aydın, zaman zaman aksaklıklar olsa da buna anlayış gösteren vatandaşlara ve gayretli çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti.