Göksun Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan "Yol arkadaşın kitap olsun" kampanyası devem ediyor.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, kampanya dolayısıyla ilçe terminalinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kampanyanın ilçede kitap okuma alışkanlığının artırılmasına yönelik bir proje olduğunu söyledi.

Toplu taşıma araçlarının sadece yolcu taşımadığını aynı zamanda birer kültür taşıyıcısı olduklarını belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

"Değerli arkadaşlar, toplu taşıma araçları sadece yolcu taşımakla kalmıyor. Aynı zamanda bu araçlarımız ve şoför kardeşlerimiz kültür ve bilgi de taşıyorlar. Kampanyada geride bıraktığımız bir yıl içinde yolcularımızın Göksun-Kahramanmaraş arasındaki bir saatlik yolu kitap okuyarak geçirmelerinden dolayı memnun olduklarını gördük. Bu bizi de memnun etmektedir. Bu kampanyada bizimle işbirliği yapan minibüsçüler kooperatifi başkanımıza ve tüm şoför kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kampanyada ki birinci hedefimiz şoförlerimizi bu konuda bilinçlendirmekti. Kitapları da büyük oranda kendileri temin ediyorlar. Bir diğer hedefimizde terminal ve duraklarımızda kitaplıklar oluşturmaktı. Bu konuda da önümüzdeki günlerde gerekli girişimlerde bulunacağız."

Kampanya kapsamında kitap fuarı ve çeşitli okuma yarışmaları da düzenlendiğini anımsatan Pehlivan, şehirlerarası taşımacılık yapan firmaları da kampanaya dahil etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Kaymakam Pehlivan, yolculara çeşitli kitap ve kampanya için hazırlanan broşürleri dağıttı.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırımer, Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Osman Bozoğlan ve şoförler katıldı.