Göksun Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis toplantısı yapıldı.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, İlçe Özel İdare Müdürü İhsan Açoğlu İl Genel Meclis Üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Pehlivan'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında, 2014 mali yılına ait gelir ve gider tahmini bütçeler hakkında bilgi verildi.

Pehlivan, 2005 yılında başlayan KÖYDES projeleri ile Özel İdare kapsamında Göksun'da yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan 253 projenin hayata geçirildiğini belirtti.

2013 yılı içinde yapılan projelerin toplam maliyetinin ise 5,2 milyon lira olduğunu dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti: "Bu kaynağın içinde hem KÖYDES kapsamında aktarılan ödenekler var hem İl Özel İdaremizin kendi bütçesinden tahsis etmiş olduğu ödenekler var hem de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından hibe olarak sağlanan katkılar var. Bizim Özel İdare yol ağımız yaklaşık 450 kilometre. Bu sene için imkanlarımız ölçüsünde 60 kilometre yol bakım ve yapımı planlamıştık. Ancak köylerimizden gelen talepleri değerlendirerek Köylere Hizmet Birliği olarak gelen ödeneklerden yaptığımız tasarrufları yatırıma dönüştürmek kaydı ile 150 kilometre yol bakımı yaptık. Yapmış olduğumuz planın iki katında daha fazla çalışma yapmış olduk."

Pehlivan, Kahramanmaraş'ın Büyükşehir olması nedeni ile Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yaptığı işlerin büyükşehir belediyesine devredileceğini ve 2014 yılından itibaren köy yolların iyileştirilmesi ve altyapı hizmetlerinin büyükşehir kanalı ile yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, İlçe Özel İdare Müdürü İhsan Açoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenleri ve Köy Muhtarları katıldı.