Göksun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ilçedeki mevsimlik tarım işçilerine iftar verdi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye İş Merkezi Meydanında verilen iftarda yaptığı konuşmada, "Kardeşlik, hoşgörü ve paylaşım ayı olan ramazanda tarlalarda çalışan vatandaşlarla iftar sofrasında beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ekonomik gerekçelerle evlerinden uzaklara çalışmaya gelen mevsimlik işçilerin daha iyi koşullarda yaşamaları için gayret gösterdiklerini belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki sizler yaşadığınız yerleri ekonomik gerekçelerle, geçim sağlama kaygısı ile bırakıp başka diyarlara gitmek zorunda kalıyorsunuz. Ve biliyorum ki birçoğunuz yıllardır ilçemize gelip, hem tarım işlerinde çalışıyorsunuz, hem de çocuklarınızın yetiştirme gayreti gösteriyorsunuz. Bizlerde burada olduğumuz sürece daha iyi koşullarda burada yaşamanız için birtakım çabalar içindeyiz. Daha önceki ziyaretlerimde söylediğim gibi gelecek yıl çadır kenti hayata geçirerek sizleri orada misafir edeceğiz."

Ailelerden çocukların eğitimine özen göstermelerini isteyen Pehlivan, gençlerin alacakları eğitimlerle kendilerini yetiştirmeleri, meslek sahibi olmaları, vatana ve millete hayırlı bir kişi olmalarının en büyük arzusu olduğunu belirtti.

İftar etkinliğine, Göksun SYDV Müdürü Mehmet Başer Satıcı, mütevelli heyeti ile mevsimlik tarım işçileri ve aileleri katıldı.