METEM Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Bando Takımının konseri ile başladı. Programda Hafız Aykut Soylu tarafından tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, programda yaptığı konuşmada, dua ve şehitlik kavramlarının Türk Milleti ve Ümmet-i Muhammed için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Hem ülkemizin hem de bütün ümmet coğrafyasını etkileyen şeytani güçlerin olumsuzlukları ile karşı karşıya olduğumuzu belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Yüce Allahtan ümmetin bu mazlum, mahrum ve mahzun halini, saadete, nura ve refaha tebdil etmesini niyaz ediyor, ülkemizin ve ümmetimizin bütün şehitlerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu milletin iradesini yok sayarak, istiklal ve istikbalini elinde almayı düşünenler bilsinler ki, bu ülkenin batısıyla doğusuyla, kuzeyiyle güneyiyle, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle kardeşçe bir arada yaşayan ve bu vatan topraklarını canı pahasına bu güne kadar koruyanlar, bu günden sonrada ilelebet koruyacaktır.”

Başkan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra sahneye çıkan Talha Bora Öge namı diğer Gölge, okuduğu birbirinden güzel şiirlerle, şehitlerin hatırları ve dualarla salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerin gönülleri fethetti.

Programın sonunda Başkan Aydın, günün anısına Talha Bora Öge, Büyükşehir Belediye Kültür Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci ile şehit aileleri ve gazilere çiçek takdim etti. Daha sonra Talha Bora Öge, okuyucuları için kitaplarını imzaladı.