Göksun Emniyet MüdürlüğüTrafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerce, ilçe merkezinde genel trafik uygulaması yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan trafik uygulamalarında durdurulun motosiklet ve araç sürücülerine broşür ve el ilanları dağıtan ekipler, motosiklet sürücülerinden kasksız ve güvenlik tedbirlerini almadan trafiğe çıkmamalarını, araç sürücülerinden ise özellikle emniyet kemeri konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Uygulamaya katılan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kış mevsiminin yaşandığı bu günlerde biraz daha özenli ve dikkatli hareket edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, özellikle emniyet kemeri ve kış lastiği konularında özel önem gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Pehlivan, trafik kurallarının vatandaşa değişik vesilelerle hatırlatırlatılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sürücülerimizin kendi ve yanında bulunan fertlerin sağlığı ve güvenliğini düşünerek, bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi araçlarda emniyet kemeri alarmını susturmak için takılan ve 'toka' olarak tabir edilen aygıtlar yasaklandı. Artık kemer takmayıp o aygıtları takarak yolculuk etmek söz konusu olmayacak. Bu konuda da vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz. Vatandaşlarımızın cezası var mantığı ile değil kendi sağlıkları ve güvenlikleri için önemli olduğu mantığı ile hareket etmelerini bekliyoruz."