Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Hacıkodal Mahallesi'nde ikamet eden Hatice-Mehmet Akyıl çiftinin çocukları 7 yaşındaki Yasin ile 3 yaşındaki Elif Akyıl, doğuştan biri mavi ve diğeri kahverengi gözlerle dünyaya geldi. Yine aynı mahallede ikamet eden Hatice-Hasan Atlı'nın çocukları 19 yaşındaki Cemile, 15 yaşındaki Nurcan ve 22 yaşındaki Hatice Atlı'nın da gözleri de farklı renklerde. İki farklı renk bulunduran gözleri görenler hayrete düşüyor.

Kahramanmaraş'ta, aynı mahallede yaşayan ve doğuştan bir gözü mavi diğeri kahverengi olan 2 ayrı ailenin 5 ferdi görenleri hayrete düşürüyor. 

Kent merkezine 130 kilometre uzaklıkta ve bin 400 rakımdaki mahallede yaşayan çift renkli çocuk ve gençleri görenler şaşırıyor. 

Anne Hatice Akyıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğundan ikisinin gözlerinin doğuştan iki renk olduğunu söyledi.

Gözleri biri mavi biri de kahverengi olan çocuklarının görmede bir sorun yaşamadığını dile getiren Akyıl, "Çok şükür çocuklarımın her şeyleri iyi. 5 çocuğumdan 3'ü normal. Gözlerinin rengi doğuştan farklı olunca bir yere de gitmedik. Çocuklarımın gözlerine baktıkça mutlu oluyorum" dedi.

Yasin Akyıl ise kardeşiyle göz renklerinin aynı olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Cemile Atlı ise ailede 3 kişinin gözlerinin aynı olduğunu kaydetti.

Ablası, kardeşi ve kendisinin gözlerinin farklı olmasını "güzel bir duygu" olarak niteleyen Atlı, şunları kaydetti:

"İlginç bir şey fakat gözlerimizde görmede sıkıntı yaşamıyoruz. Normal herkes gibi görebiliyoruz. Yalnız ablam ve kardeşimin renkleri aynı benimkinin renkleri farklı yerde. Okulda arkadaşlarımız bana 'hep lens falan mı taktın' diye soruyor. Farklı gözlere sahip olduğumuz için çevreden de ilgi görüyoruz."

- "Ender bir durum"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özdemir de çocuklardaki göz rengi farklılığının ''ender'' olduğunu söyledi.

Doğuştan göz farklılıklarının enderde olsa rastlanabildiğini dile getiren Özdemir, "Farklılığın bir fizyolojik durum mu yoksa hastalıklara bağlı bir durum mu diye de araştırılması gerekir" diye konuştu.