Göksun Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyası çerçevesinde, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Halep’e gönderilmek üzere toplanan ve gıda, giyim ve ev eşyasından oluşan 1 kamyon yardım malzemesini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine gönderdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yardım kamyonu’nun yüklenmesi sırasında yaptığı açıklamada, Türk halkının duyarlılığına dikkat çekerek, ülkenin her yerinden yardım tırlarının Halep’e gittiğini söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Bugüne kadar 2 tır yardım malzemesi gönderdiklerine işaret eden Başkan Aydın, şöyle konuştu:

“Bugün 1 kamyon yardım malzemesi daha gönderiyoruz. Ekiplerimiz toplamaya da devam ediyor. Halep’teki kardeşlerimize giyim, gıda ve ev eşyası göndermek için duyarlılık gösteren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Rabbimden oradaki kardeşlerimizin en kısa sürede barış içinde rahat bir hayata kavuşmalarını diliyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içinde yaşama kavuşurlar. Bu noktada Türk halkının duyarlılığını herkes görüyor. Türkiye’nin her köşesinden yardımlar akın akın devam ediyor. İlçemizden de bu yardımların toplanmasında desteklerini esirgemeyen müftülük görevlilerine, milli eğitim müdürlüğü görevlilerimize, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

Fırat Kalkanı Harekatına da değinen Başkan Aydın, “El-Bab’da güvenliğimizi sağlamak için, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün devamı için bulunan askerlerimize rabbimden güç, kuvvet vermesini, şehit olan askerlerimize de rahmet ve mağfiret diliyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Türk milleti olarak biz hem kendi güvenliğimizi hem de İslan coğrafyasındaki Müslümanların zulumden kurtulması için elimizden gelen maddi ve manevi yardımları sağlamak için gayret gösteriyoruz. Rabbim yardım yapan herkesten razı olsun” diye konuştu.