Samet Nacar, 9 yıl önce ağabeyinin kullandığı bisiklete minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaklaşık 90 gün yoğun bakımda kalan Nacar, felç oldu ve konuşma kabiliyetini kaybetti. Tedavi sürecinde güçlü irade ve azmiyle her türlü engeli aşabileceğini gösteren Nacar, önce sol kolunu kullanmaya başladı. Daha sonra yürümeyi başaran Nacar, konuşamamasına rağmen 6 ayda Kur'an-ı Kerim'i öğrendi.

Anne Ümmühani Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz 10 yaşındayken trafik kazası sonucu felç olan ve konuşamayan oğluyla yazarak iletişim kurduklarını belirtti. 

Oğlunun başarılı ve zeki bir öğrenci olduğunu ifade eden Nacar, şunları kaydetti:

"Samet kazadan sonra 90 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorlar bize hiçbir ümit vermedi. Allah'tan ümit kesilmezse kesilmiyor. Evladımı burnundan mamayla besledim. O günlere göre şimdiki hali çok iyi. Sadece duyabiliyor ve sol elini çok az hareket ettiriyordu. Azmi sayesinde 2 yıldır sol kolunu kullanmaya ve yürümeye başladı. Şimdi sol elini kullanarak hem yemeğini yiyebiliyor hem de yazarak iletişim kuruyor."

Samet'in bir süre sonra Kur'an öğrenmek istediğini bunu da Ulu Cami müezzini Ethem Andırınlı sayesinde başardığını dile getiren Nacar, oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

- Kur'an aşkı

Göksun Müftü Vekili Mehmet Seri Doğru ise Samet'in yaşadıklarının sağlıklı insanlar için bir ders olduğunu söyledi. Konuşma engelli olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesinin takdir edilmesi gerektiğini vurgulayan Doğru, "Kardeşimiz, hem ülkemizde hem de dünyada bir ilki başardı. Kur'an-ı Kerimi öğrenme aşamasında yazarak ve öğrendikten sonrada içinden okuyarak hatmetti. Kur'an-ın indiği bu mübarek ramazan ayında ibadetine devam etmesi çok güzel. Onun Kur'ana olan aşkını tebrik ediyorum. Bu sağlıklı insanlar için büyük bir derstir" dedi.

Andırınlı da Samet'le 10 ay önce camiye geldiğinde tanıştığını vurguladı. Samet'ten çok etkilendiğini aktaran Andırınlı, şöyle konuştu:

"Birgün kağıda yazarak 'Hocam ben Kur'an okumak istiyorum, öğrenmeden Allah'ın huzuruna gidersem, bu veballe nasıl yaşarım' dedi. Gerçekten gözlerim doldu. Daha sonra çalışmaya başladık. İlk olarak bilgisayar ortamında harfleri öğrendi. Duyma problemi olmadığı için bizi anlıyor ve anladıklarını ve tanıdığı harfleri kağıda yazıyor. 6 aylık çalışmanın sonunda Kur'an-ı öğrenmeyi başardı.  Kendisi şuan Kur'an-ı Kerim'i yetişkin normal bir insandan daha hızlı bir şekilde okuyor."

Andırınlı, Samet'in günde 2 cüz okuduğunu ve ramazan ayının sonuna kadar Kur'an'ı bir defa daha hatmedeceğini sözlerine ekledi.