Hemen yanıbaşımızda, sınrımıza yakın bölgede onca imkânsızlıklara rağmen, topraklarını ve özgürlüklerini korumaya çalışan Türkmenlerin, destanımsı mücadelesini ekranlardan hepimiz izliyoruz.Bu arada bir türkmen şairin mısraları, Çanakkale ruhundan alınmışcasına yüreğimize akıverdi, dokunaklı bir mızrabın teli gibi.Oradaki mücadelenin onurlu fotoğrafı dimağlarımıza kazınıverdi.Bu milletin asil yüzü Çanakakalede de aynı,Suriye sınırında da aynı. Onların onca çaresizliğe rağmen verdiği mücadeleye yapılacak yardımların haklılığını tarih gösteriyor ve gösterecek,geçmişte yardım tırlarını engelleyenler, inşallah vicdan muhasebesi bundan sonra yaparlar.  Türkmenlerin yurtlarında verdikleri mücadele Kahrammaraş’ın kurtuluş harbindeki mücadelesini de anımsattı, o dağlardaki soydaşlarımız, yiğitlerde aynı ruhu taşıyor inşallah muzaffer olurlar,şiirimden birkaç mısra dökülüverdi;

Asil bir destanın türküsü söylenir Ahır Dağlarında
Bir allı turna havalanır haber götürür kanatlarında
12 Şubat’ta davullarla halaylar çekilir damlarda
Vatan namustur bizde, bayramımız var meydanlarda

Türkiye nin asil bir tarihe ve medeniyete sahip olduğunu artık tüm dünya kabul etmek zorundadır. İşte bu gerçeklerin ve dinamiklerin yeniden yapılanmasıbatılıları ürküttüğünü düşünüyorum. Türkiye nin bu milletle bu ruhla, yeniden bir tarih yazacağı duygusu ve gerçeğini batılılar çok iyi biliyor.
Önemli olan devlet olabilmek, devlet olabilmek o kadar kolay değil. Temelinde ve gövdesinde devletçiliğe yakışan unsurların bulunması gerekiyor.  Siz binlerce kilometreden gelip, bir yerin halkına zulüm ediyorsanız, buna barış denmez, bal gibi işgal denir. O topraklar da barış ve huzur yerine terör hüküm sürüyorsa insanlar ölüyorsa barış bunun neresinde?

Vatan içinde vatansız kalan bu insanların acılarına dünya seyirci kalıyorsa barış dünya ya ne zaman gelecek. Burayı işgal edenler kan gölü nün üzerinde ben devletim diyebiliyorsa, bu nasıl bir devlet olma zihniyeti Devlet olabilmek bu mu? Adaletinle şefkatinle ancak devlet olabilirsin. Biz bunun için farklıyız bunun için Türkiye yiz! Milletteki birlik ve beraberliğin,  halkımızın vatan şuuru ve askerimizin, polisimizin taşıdığı o yüce ruh, devlet olabilme yolunda önemli etkendir.
Biz bunun için farklıyız bunun için Türkiye yiz! Milletteki birlik ve beraberliğin,  halkımızın vatan şuuru ve askerimizin, polisimizin taşıdığı o yüce ruh, devlet olabilme yolunda önemli etkendir. Örneğin Afganistan’da bulunan barış gücümüz Türkiye yi en iyi şekilde temsil etmiştir. Oranın halkına gerekli şefkati ve eğitimi göstermiştir, bu yüzden Afgan halkı Türk askerine ve polisine daha yakın ve güvende hissetmiştir kendisini. Asırlar öncede bu millet gittiği her coğrafya ya adaletini ve ilmini de götürmüştür. Yani devlet olabilmek önem arz ediyor, bunun da temeli ve geçmişi yüz yıllara dayanmaktadır. Köklü bir geçmişin, şanlı bir tarihin üstünde oturan bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti devletidir.
     
Toplum olarak vatan sevgisinin şuuru her zaman ön plandadır, benim ülkemde bebeklerAl Bayraklarla büyür, askerliğe Peygamber ocağı kutsiyetiyle, şenliklerle gider. Askeriyle polisiyle milletimizin kaynaşmasının temelinde yatan sevgi, vatan sevgisidir. İşte bu yüzden Çanakkale ruhu bu milletin yüreğindedir.
Halkımız da gayet bilinçli, şuurlu ve provokasyonlara kapılmadan dengeleri korumasını da   çok iyi biliyor.  Özellikle batılıların dikkatini çeken olgu, Türkiye nin bu ruhu, tarihsel genlerini kültürel ve medeniyet benliğini hatırlayıp, yeniden canlanmasıdır.
Sadece görünüşte dost ve müttefik ülkeler, bir Türkiye gerçeğini kabul etmek zorundalar. Bu ülkede insanlar kardeşçe, bir bayrak altında yaşamasını ve ulusumuzun, yüce bir ulus olduğunu unutmamalıdırlar. Bunun içindir ki yurdun her köşesi Şanlı bayrağımızla donatılmıştır.
Yüce milletimizin haklı tepkileri de sağduyuyu yitirmeden, dünyaya mesaj vermesi de bu milletin medeniyet seviyesinin işareti olsa gerek Vatan sevgisinde tek yürek olmasında bilir bu millet!

Merhum M.Akif in  dediği gibi:

Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme tanı
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı
Sen şehit oğlu şehitsin, incitme, yazıktır atanı
Verme, dünyaları alsanda, bu cennet vatanı 

Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Ahmet Çiftasla'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...