Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Daltaban Semtindeki sanayi esnafı ile toplantı düzenleyerek, söz konusu bölgede uygulayacakları alışveriş merkezi projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Beraberinde Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Özel Kalem Müdürü Mustafa Demir, İşletme Müdürü Vedat Taşdemir, Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk ve Zabıta Müdürü Halit Şişman ile birlikte esnafla buluşan Başkan Çimen, Belediye çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Mevcut otogar ve sanayi alanının bulunduğu bölgede alışveriş merkezi projesini uygulamaya koyacaklarını kaydeden Başkan Çimen, herkesin elini taşın altına koymasını istedi.
Başkan Çimen, büyüyen ve gelişen Türkiye’de yeni Gümüşhane’yi hep birlikte inşa edeceklerini ifade ederek, “Göreve geldiğimizde önümüze koymuş olduğumuz hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerimize hamdolsun yaklaşıyoruz. 2 yılda çok önemli işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze kattık ve şehrimizin her noktasını şantiyeye çevirdik. Gümüşhane halkının bize göstermiş olduğu güveni boşa çıkarmayacağız. Şehrimizin kaybolan yıllarını kurtaracağız. Bazıları bizim hakkımızda karalama kampanyaları yürütüyor. Ama biz onları Allah’a havale edip önümüze bakıyoruz. Milletimize ve şehrimize karşı olan hizmet aşkımızdan bizi hiç kimse yıldıramayacak. Tek amacımız var. O da şehrimizi daha modern ve yaşanılabilir hale getirmek" dedi.
Daltaban semtindeki otogar ve sanayi sitesini kapsayacak şekilde proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Çimen, "Burada uygulayacağımız proje şehrimize vizyon katacak. Yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirmeyi planladığımız projemiz ile şehrimiz bir alışveriş merkezine kavuşacak. Bizim şehrimizde bir alışveriş merkezi yok, sinema yok. Neden insanlarımız bu imkanlardan faydalanamasın? Bu yatırımı Allah’ın izni ile şehrimize kazandıracağız. Ancak bunu yaparken de herkesin elini taşın altına koyması gerek. Sanayi ve otogar esnafımızı mağdur etmeden buranın taşınma işlemlerini başlatacağız. Bu süreci hep birlikte el ele vererek aşacağız. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için şehrimizin kabuğunu kırması gerek. Buraya yapılacak olan alışveriş merkezi için yatırımcı hazır. Hep birlikte bu süreci yürüterek, şehrimize alışveriş merkezini kazandıracağız" diye konuştu.