Gümüşhane’de ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında Tekke köyünde bin tavuktan oluşan doğal tavukçuluk işletmesi kuran Leyla Gündüz’e 30 bin liralık çeki teslim edildi.
Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında Gümüşhane’nin merkeze bağlı Tekke köyünde farklı bir proje ile bir ilke imza atıldı. Bakanlıktan 30 bin TL’lik hibe almaya hak kazanan genç çiftçi Gündüz, doğal tavukçuluk işletmesinde bin adet tavuk kapasitesiyle projesini tamamlayarak yumurta üretimine başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, genç çiftçi Gündüz’ün hayata geçirdiği proje ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yumurta tavukçuluğu işletmesi hakkında bilgi aldı.
Bakanlık tarafından desteklenen proje ile ilgili açıklama yapan Birşen, “Son yıllarda doğal ve organik ürünlere yöneliş dünyada ve ülkemizde hızla artmaktadır. Bu örnek projelerle organik ve doğal ürün çeşit sayımızın artması sağlanacaktır. Bakanlığımızın desteklediği bu projeler ile hem istihdam artışı sağlanacak hem de yüksek katma değerli ürünler üretilecek. İlimizde 144 çiftçimiz bu projeler ile desteklenmektedir. Bu şekilde kırsalda istihdam sağlanacaktır” dedi.
Etrafı çevrilen alanda içerisine otomatik yemleme sisteminin yanısıra otomatik olarak çalışan sulama sistemi de kurulan tesisi inceleyen Birşen, daha sonra genç çiftçiye temsili 30 bin TL’lik destekleme çekini teslim etti.