Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman, kurumun bütçe hedefleri, stratejik plan ve iş programı kapsamında 2016 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri içeren raporla ilgili bilgi verdi.

Meclis üyelerinin de görüşlerini açıkladığı 141 sayfalık raporla ilgili düşüncelerini paylaşan Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 39.maddesi gereğince hazırlanan faaliyet raporunda yer alan çalışmaların gerçekleşmesinde çaba gösteren, emek sarf eden tüm kurum çalışanlarına teşekkür etti.

İl Özel İdarelerinin 5302 sayılı yasayla birlikte görev ve yetkilerinin artırıldığını, milli eğitimden turizme, tarımdan sağlığa kadar birçok hizmetin yürütülmesinde çeşitli görevleri olduğunu kaydeden Bayraktar, geleceğe yönelik hızlı kararlar alan, sorunlara süratle uygun çözümler bulan kurumun 2017 yılında hizmet çıtasını daha da yükseğe taşıyarak daha güzel hizmetler yapması temennisinde bulundu.

İl Genel Meclisi üyeleri de başta kendi ilçeleri olmak üzere şehrin tamamını kapsayan hizmet sahasıyla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili İl Özel İdaresine teşekkür etti.

Daha sonra yapılan oylama sonucunda 2016 yılı faaliyet raporu kabul edildi.