Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kent merkezinden geçen Harşit çayı vadisinin her iki yakasına çınar yapraklı akçaağaçlar dikileceğini ve sonbahar mevsiminde renk cümbüşünü kent merkezine taşıyacaklarını söyledi.
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan Zigana dağında sonbahar mevsiminde yaşanan renk cümbüşünü Gümüşhane’de ki Karşıyaka Tabiat Parkı ve Kuşakkaya zirvesinde yaşatmak için Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çınar yapraklı akçaağaçlar dikileceğini kaydeden Vali Memiş, kent merkezine gelen turist kafilelerinin geldiklerinde bu renk cümbüşüyle karşılaşacaklarını kaydetti.
Beraberinde Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Orhan Şen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın’la birlikte hem Karşıyaka hemde Kuşakkaya zirvesi eteklerinde incelemelerde bulunan Vali Memiş, Orman İşletme Müdürü Şen’e çalışmanın hemen başlaması talimatını verdi.
Çalışmanın yap-işlet-devret modeliyle ihalesi gerçekleştirilen Karşıyaka Tabiat Parkıyla birlikte turizm altyapısına ciddi katkı sağlayacağını dile getiren Vali Memiş, mevcut alanlarda uygun görülen yerlere ve boş alanlara bu ağacın dikileceğini, yetişmemesi için herhangi bir sebep olmadığını söyledi.
Her iki yakaya da en az 10 bin ağaç dikmek için kolları sıvadıklarını ifade eden Vali Memiş, “Şehrin her iki yakası da sonbaharda renk cümbüşü veren ağaçlarla donatılacak. Teleferikle insanlar buraya çıkacak. Burada restoran, kültür merkezi, oyun ve spor alanları, orman köşkleri yapılacak. Buraya 20 milyon TL’lik çok önemli, çok vizyonel bir proje yapılacak. Sayın Milletvekillerimiz Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül beyin yoğun gayretleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş beyin gayretleri ve Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu bakanımızın Gümüşhane’ye çok pozitif bakışının somut örneği. Firmayla irtibat halindeyiz. Geçtiğimiz günlerde buradaydılar. Çok güzel bir yatırım olacak. Karşıyaka Tabiat Parkı’nda kısa süre içerisinde başlayacak olan teleferikle birlikte kentimize çok büyük bir değer katacak proje” dedi.
Gümüşhane genelinde turizm altyapısını canlandıracak ne varsa hayata geçireceklerini vurgulayan Vali Memiş, “Ağaçlandırma işlemine hemen başlayacağız. Kar yağana kadar yapabildiğimizi yaptıktan sonra bahar aylarıyla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bütün gücümüzle çalışacağız. Dostlar alışverişinde görsün diye değil profesyonel, neticeye yönelik, tüplü fidan olacak. Kamu kaynağı çarçur etmeden doğru bir iş yapacağız” diye konuştu.
Orman İşletme Müdürü Orhan Şen ise il genelinde 6 bin dönüm sahada 400 bin fidan gideceklerini belirterek, hem Karşıyaka Tabiat Parkı hem de Kuşakkaya zirvesi eteklerinde çalışılabilecek boş alanları ortaya çıkardıktan sonra yapacakları planlama ile hemen çalışmalara başlayacaklarını ve mevsim müsaade ettikçe boş alanlarda ağaçlandırma yapacaklarını söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın ise Karşıyaka Tabiat Parkı imalat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Aydın, yüklenici firmanın projesini tamamlamak üzere olduğunu ve kısa süre içerisinde hem tabiat parkında hem de buraya ulaşımı sağlayacak olan teleferik işinde çalışmaların başlayacağını ifade etti.